Aktualitātes

2.06.2021.

Drošības stunda “Kas jāzina un kā jārīkojas dzelzceļa tuvumā”

25.05. - 27.05.2021. sešām 4.-9.klasēm zoom platformā notika digitālā drošības stunda “Kas jāzina un kā jārīkojas dzelzceļa tuvumā”, ko izstrādājusi un vadīja VAS “Latvijas dzelzceļš”.


“Ņemot vērā, ka nelaimes gadījumi uz dzelzceļa visbiežāk notiek jauniešu neuzmanības un pārgalvības rīcības dēļ, tuvojoties skolēnu brīvlaikam, VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) ir izstrādājusi īpašu drošības stundu. Tajā LDz eksperti interaktīvā, jauniešiem saprotamā veidā pastāsta, kā pareizi un droši uzvesties dzelzceļa tuvumā un vilcienā, lai izvairītos no neuzmanības vai vieglprātības izraisītajiem negadījumiem, tādējādi pasargājot savu un savu līdzcilvēku dzīvību. Nav arī noslēpums, ka nereti jauniešu uzvedības maiņu spēj rosināt tikai iepazīšanās ar citu cilvēku skaudro pieredzi, tāpēc drošības stundā ir iekļauti reāli stāsti par cietušajiem dzelzceļa tuvumā.
Mūzikas klausīšanās austiņās, runāšana pa telefonu vai spēļu spēlēšana tajā – šīs ir vien dažas jauniešiem tik iecienītas nodarbes, kas, atrodoties dzelzceļa tuvumā, ievērojami apgrūtina uztveri un iespējamo risku novērtēšanu,” norāda LDz galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners.”

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: