Arhīvs

1.05.2021.

Piedalies Eiropas eksāmenā!

8. maijā savam LABO DARBU sarakstam pievieno dalību “Eiropas eksāmenā”!


“Eiropas eksāmens” ir tiešsaistes tests, kurā, atzīmējot Eiropas dienu, Eiropas Komisija aicina piedalīties jau septīto gadu. “Eiropas eksāmens” ir izzinošs un atraktīvs veids, kā pārbaudīt un paplašināt savas zināšanas par Eiropas Savienību. “Eiropas eksāmenā” piedalīties, savas zināšanas pārbaudīt un iegūt vērtīgas balvas aicināti dalībnieki dažādās vecuma grupās - gan skolēni (1.-3. klase, 4.-6. klase, 7.-9. klase, 10.-12. klase), gan pieaugušie: skolotāji, skolas darbinieki un skolēnu vecāki. Katrai vecuma grupai sagatavoti atbilstoši jautājumi. Pieaugušajiem testā tiks piedāvātas divas grūtības pakāpes. Šogad arī mūsu skola ir pieteikusi skolas skolēnu dalību eksāmenā! “Eiropas eksāmens” notiks 7., 8. un 9. maijā!

Lai piedalītos eksāmenā, ieej tīmekļa vietnē www.esmaja.lv laikā no 7. – 9. maijam. Lai atvieglotu 1.-3. klašu skolēnu dalību Eiropas eksāmenā, skola saņēmusi speciālu dalības kodu, to klašu audzinātāji nodod tālāk skolēniem un viņu vecākiem, jo noteikti 1.klases bērniem vajadzēs sākumā palīdzēt atvērt www.esmaja.lv, kurā būs redzams PIEDALĪTIES EIROPAS EKSĀMENĀ un lēnām aizpildīt reģistrāciju un nofiksēt vai kods tiek ierakstīts e-pasta vietā.

Eksāmena laiks sākas tikai pēc reģistrācijas aizpildīšanas. 10 jautājumi un 20 minūtes ir max domāšanas laiks. Tikai 2 atbildes, no kurām viena ir pareizā.

Daudzu klašu skolēni nesen papildināja zināšanas par Eiropas savienību sociālo zinātņu, vēstures un klases stundās. Lai vēl labāk sagatavotos “Eiropas eksāmenam” var, izmantojot www.esmaja.lv pieejamos materiālus sadaļās “Eiropas eksāmens”, “Vitamīns ES” un “Eiropa no A – Z”. Lai uzzinātu vairāk par “Eiropas eksāmenu”, aicinām ieskatīties www.esmaja.lv sadaļā “Projekti” un sekot līdzi “Eiropas eksāmens” kontam sociālo mediju platformā Facebook.

“Eiropas eksāmenu” organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar biedrību Eiropas Kustība Latvijā. Pagājušajā gadā eksāmenā piedalījās vairāk nekā 30 tūkstoši visa vecuma zinātkārie un aktīvie Latvijas iedzīvotāji. Šogad, mums visiem aktīvi piedaloties, šis skaitlis noteikti var būt lielāks. Aicinājums visiem aktīvi iesaistīties un izmēģinot savus spēkus, parādot zināšanas un prasmes, nopelnīt ne tikai balvas, bet saņemt gandarījumu un iegūt jaunu pieredzi!
*Raksta tapšanā izmantota informācija un teksts no

https://esmaja.lv/index.php/lv/aktualitates/piesakies-un-piedalies-eiropas-eksamena-no-7-lidz-9-maijam


Sociālo zinību skolotāja Sandra Erinovska

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: