Pasākumi/Aktivitātes

19.04.2016.

Divpadsmitie Saeimā

Šī gada 5.aprīlī (12.a klase) un 12.aprīlī (12.b klase) devās uz Saeimu skolu programmas ietvaros "Iepazīsti Saeimu".


sīkāk par programmu - http://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/skolu-programma-iepazisti-saeimu

Jauniešiem bija iespēja noklausīties interaktīvu lekciju par Saeimu, tās funkcijām, darbu un nozīmi sabiedrībā.
Lekcija ietvaros jauniešiem bija iespēja paust savu viedokli, balsojot par dažādiem jautājumiem. Tika pārrunāti vairāki aktuāli jautājumi - vai deputātiem ir nepieciešama imunitāte? Kādos gadījumos tas ir ieguvums, kādos trūkums? Vai Latvijas Valsts prezidentu vajadzētu ievēlēt atklātā balsojumā? Kādi ieguvumi no šāda ievēlēšanas procesa? Kādi riski no šāda ievēlēšanas procesa?
Ekskursija laikā tika organizēta tikšanās ar Saeimas deputātiem. 5. aprīlī jaunieši tikās ar Saeimas deputātu Alekseju Loskotovu, 12. aprīlī jaunieši tikās ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri. Jaunieši sarunā noskaidroja konkrētāk, kāda ir deputāta profesijas būtība, kādi ir lielāki izaicinājumi un gandarījumi šajā darbā. Kā arī personīgāk iepazina konkrētos politiķus.
Jauniešiem bija iespēja doties ekskursijā pa Saeimas namu, iepazīstot tā vēsturi un nozīmi mūsdienās.
Jauniešiem tika pasniegts apliecinājums par dalību šajā programmā, kā arī 12.b klasei Inese Lībiņa-Egnere pasniedza vienu no Saeimas suvenīriem - saldās un garšīgās trifeles. :)

Ekskursija mērķis bija nostiprināt izpratni par Saeimas darbu un tās nozīmi sabiedrībā. Kā arī veicināt jaunieši aktivitāti politiskajos procesos.
Jaunieši norādīja, ka pasākums bija vērtīgs un interesants. Daudziem jauniešiem tā bija pirmā apmeklējuma reize mūsu valsts parlamentā.
Pasākums ir tiešam vērtīgs un iesaku tajā piedalīties jebkuru interesentu. Pasākuma saturs būs noderīgs un interesants ikvienam pamatskolas un vidusskolas skolēnam.

 Vēstures, politikas un tiesību skolotāja Liene Dreimane

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: