It's Time to Care

Tikšanās Čehijā

No 2018.gada 24.novembra līdz 30. novembrim Olaines 1.vidusskolas delegācija 8 cilvēku sastāvā devās uz pirmo Erasmus+ projekta ‘It’s time to care’ mobilitātī Prerov, Čehijas Republikā. Braucienā devās projekta koordinatore o1vsk Lilija Zujeva, Eco skolas vadītāja un ģeogrāfijas skolotāja Brigita Zute, direktora vietniece Līga Gulbe, direktors Jāzeps Volāns un četri 8.b klases skolēni – Katrīna Petrova, Marta Migliniece, Sindija Asuma, Nikola Gurjanova.


Mobilitātes laikā prezentējām savu mājas darbu ‘Zemes ilgstpējīga izmantošana Latvijā’, iepazināmies ar skolu, bija tikšanās ar Prerov municipalitātes pārstāvjiem Prerov domē. Skolēniem bija praktiskās nodarbības par tēmu Zemes ilgtspējīga izmantošana. Skolotājiem bija vairākas izglītojošas lekcijas – Pasco sistēmas izmantošana mācību procesā, Metodiskie materiāli un atbalsts mācot dabaszinātnes, Izglītība balstīta uz STEAM metodi.

Divas dienas devāmies mācību ekskursijās uz ekoloģiskās tējas ražotni Sonnentor, Trkmankas Eko centrā, 15.gadsimta Bruņinieku vīna pagrabiem, Ostravas ogļu raktuvēm. Ekskursiju laikā bija iespēja uzzināt, kā tiek izmantota zeme, lai nodrošinātu tās ilgtspējīgu izmantošanu.

No 11.02.-14.02.2019. notiek projekta otrā tikšanās Latvijā, Olaines 1.vidusskolā. Tikšanās tēma – Pilsētu ilgtspējīga dzīvošana.

Projekta norisi fotogrāfijās var apskatīt projekta mājas lapā - http://www.zstravnik.cz/ittc/gallery/01_CZE/czech.htm

 Lilija Zujeva

Mājas darbs
Eksperimenta gaita
Metodoloģija
Video