Transmitting our cultural heritages to new generations

Tikšanās Itālijā

No 2022.gada 4.aprīļa līdz 8.aprīlim Olaines 1.vidusskolas delegācija trīs skolotāju un astoņu skolēnu sastāvā devās uz sesto apmācību braucienu partnerskolā Džulianova, Itālijā. 


Pirmdien notika tikšanās ar skolas direktori, skatījāmies video kopsavilkumu par iepriekšējām projekta tikšanās reizēm – Turcijā, Rumānijā, Slovākijā, Latvijā un Portugālē. Pēc tam skolēni prezentēja savus sagatavotos māja darbus par divām tēmām – “Tradicionālie ēdieni” un “Ievērojamākie arhitektūras objekti”. Pēc prezentācijām visi projektā iesaistītie skolēni taisīja tradicionālo itāļu kūku – tiramisu.

Otrdien devāmies ekskursijā pa Džulianovas vecpilsētu, kur apskatījām ievērojamākos apskates objektus - Duomo San Flaviano, Santuario della Madonna dello Splendore un pašu vecpilsētu. Pēc vecpilsētas apmeklējuma devāmies uz itāļu partneru skolu Liceo Statale Marie Curie, kur iepazināmies ar skolu un mācību telpām.

Trešdien skolēniem piedalījās  mākslas darbnīcā, kurā skolēni apgleznoja un dekorēja flīzes ar dažādām Itālijas ainavām, izmantojot krāsas un gliemežvākus. Viens no Latvijas skolēnu darbiem tika uzdāvināts un novietots viesnīcas ’’Fabiola’’ recepcijā.  

Ceturtdien agri no rīta devāmies uz Itālijas galvaspilsētu – Romu. Romā apskatījām kultūrvēsturiskās vietas – Panteonu, Kolizeju, Trevi strūklaku, Romas forumu, Navonas laukumu, Fiumi strūklaku, Spāņu kāpnes un daudzus citus nozīmīgus mākslas un arhitektūras objektus.

Piektdien devāmies visi uz skolu, kur Itālijas skolēni bija sagatavojuši video prezentāciju un degustāciju par Abruzzo reģiona tradicionālo virtuvi. Dienas beigās tika izsniegti sertifikāti par piedalīšanos projektā.

Skolotāji apsprieda projekta noslēguma atskaites sagatavošanas kārtību interneta vietnē ‘’Mobility tool’’, kā arī iespējamo sadarbību nākotnē jaunos Erasmus projektos.   

 

Kultūras un mākslas skolotājs Jānis Tkačuks
Projekta koordinatore Olaines 1.vidusskolā, angļu valodas skolotāja Lilita Zujeva

Mājas darbs - Tradicionālā valstu virtuve [PDF]
Mājas darbs - Nozīmīgākās arhitektūras celtnes [PDF]
Bildes [PDF]