It's Time to Care

Noslēguma tikšanās Čehijā

Covid -19 pandēmijas un tās izraisīto ierobežojumu dēļ projekta darbība tika pagarināta līdz 2021.gada 31.augustam. Diemžēl pandēmijas dēļ visā Eiropā tā arī neizdevās realizēt paredzēto mobilitāti uz Maltu, taču tiekoties tiešsaistes sapulcēs, skolu koordinatori nolēma noorganizēt noslēguma tikšanos Čehijā. No mūsu skolas braucienā devās angļu valodas skolotāja Ilze Gaile.


No 2021.gada 3.jūlija līdz 10.jūlijam pārstāvēju Olaines 1.vidusskolu Erasmus+ projekta ‘It’s time to care’’ noslēguma vizītē Brno, Čehijā.
Pirmajā dienā bija ekskursija uz Podiji Nacionālo parku. Tajā apmeklējām Vranovas un Znojmo pilis, devāmies izbraucienā ar laivu pa Vranovas ūdenskrātuvi, dienas beigās apmeklējām bioloģisko zemnieku saimniecību Thajā.
Otrdiena bija veltīta pētījumu veikšanas prasmēm, dabas sistēmām un procesiem. Devāmies pārgājienā, kura laikā veicām novērojumus un eksperimentus kopā ar ekspertiem. Pētījām Morāvijas karsta procesus, tā izveides iemeslus un izpausmes, ietekmi uz dabu, cilvēku dzīves paradumiem. Dienas otrajā daļā bijām ekskursijā ar gidu Krtinjas katedrālē un kriptā.
Trešdien mums ar praktiskiem piemēriem un uzdevumu veikšanu tika prezentēta ilgtspējības pieeja vides izglītībā. To veicām kopā ar ekspertiem. Pēcpusdienā apmeklējām Mendelas universitātes arboretumu, kur bija ekskursija gida pavadībā.
Ceturtdien apmeklējām UNESCO kultūras sarakstā iekļauto Lednices pili un oranžēriju, kā arī Valtices pili un pie tās esošo garšaugu un ārstniecisko augu dārzu. Dienas noslēgumā tikām iepazīstināti ar vietējo un arī UNESCO mantojumā iekļauto vīna darīšanas kultūru, tās vēsturi.
Noslēguma dienā tika veikts vizītes darba izvērtējums.

Ilze Gaile