It's Time to Care

Erasmus + projekta ‘It’s time to care’ aktivitātes

Covid-19 pandēmijas dēļ pasaulē projekta darbība tika apturēta no 2020. gada marta, jo plānotā tikšanās Maltā 2020. gada aprīlī noteikto ierobežojumu dēļ Eiropā nevarēja notikt, nebija iespējams arī noorganizēt tikšanās ar ekspertiem un veikt eksperimentus.


Pēc koordinējošās skolas Prerov, Čehijā iniciatīvas projekts tika pagarināts līdz 2021.gada augustam ar cerību, ka situācija uzlabosies. Bet diemžēl ierobežojumi, ko izraisījusi Covid-19 pandēmija turpinās, tādēļ tika pieņemts lēmums pabeigt projektu tiešsaites režīmā - veikt pētījumus un eksperimentus, noorganizēt tikšanās ar ekspertiem, izveidot prezentāciju par veikto pētījumu. Paredzētais brauciens uz Maltu ir atcelts, jo šajā situācijā to realizēt nav iespējams.
2021.gada 10. martā projektā iesaistītie skolotāji sanāca kopā uz virtuālo tikšanos interneta platformā virtualaskola.lv, lai kopīgi vienotos, kā realizēt projekta noslēgumu un paveiktu visus nepieciešamos uzdevumus. Tikšanās laikā nospriedām, ka pēc brīvlaika ir nepieciešama tikšanās ar visiem projektā iesaistītajiem skolēniem tiešsaistē, lai informētu skolēnus par projekta norisi.
24. martā pēc stundām tikāmies tiešsaistē, izrunājām visus paveicamos darbus, izlēmām tieši, kuri jautājumi par tēmu ‘Ūdens’ tiks sīkāk pētīti, izrunājām, ar kādiem ekspertiem varētu satikties. Skolēniem ir jāsameklē informācija interneta resursos par konkrētiem jautājumiem un jāizveido jautājumi ekspertam. Skolotāji plāno, kā realizēt tikšanos ar ekspertu, kādus eksperimentus var veikt dotajā situācijā, kā arī strādā pie dažādiem organizatoriskiem jautājumiem, saistītiem ar projekta realizāciju.

Ir izveidota projekta netiķete, lai droši darbotos e-vidē.

Virtuālās tikšanās bildeVirtuālās tikšanās bildeVirtuālās tikšanās bilde