Transmitting our cultural heritages to new generations

Brauciens uz Rumāniju

No 2020.gada 29.februāra līdz 7.martam Olaines 1.vidusskolas delegācija trīs skolotāju un četru skolēnu sastāvā devās uz otro apmācību braucienu Targovištē, Rumānijā.


Pirmdien skolā notika oficiāla tikšanās ar skolas administrāciju un Rumānijas Eiropas projektu inspektoru, pēc oficiālās pieņemšanas visus viesus priecēja skolēnu sagatavotais koncerts. Dienas otrajā pusē skolēni prezentēja savus sagatavotos mājas darbus par divām tēmām – ‘Tradicionālā mūzika’ un ‘Slavenākie mākslinieki’.

Otrdien devāmies mācību ekskursijā uz Golešti brīvdabas muzeju, kur iepazināmies ar rumāņu kultūras mantojumu, pēcpusdienā apmeklējām Targovištes vēsturisko centru, viduslaiku cietoksni, baznīcu un torni. Pēc ekskursijas bija tikšanās ar Targovištes pilsētas mēru.

Trešdien devāmies ekskursijā uz Brasovu, vienu no senākajām rumāņu pilsētām, apmeklējām vidusslaiku Bran pili.

Ceturtdien skolēni piedalījās radošajās stikla apgleznošanas darbnīcās Targovištes kultūras centrā, vēlāk devāmies uz Valahijas universitāti, kur noklausījāmies lekciju par rumāņu vēsturi un kultūras mantojumu. Uzzinājām, ka universitātei ir cieša sadarbība ar Latvijas pasniedzējiem, šīs sadarbības rezultātā ir tapusi grāmata angļu valodā par Latvijas vēsturi, viens no grāmatas autoriem ir mušu bijušais vēstures skolotājs Edgars Plētiens.

Piektdien devāmies ekskursijā uz Bukaresti.

Nākamā tikšanās bija paredzēta Latvijā, no 26.aprīļa līdz 2.maijam, bet Covid -19 pandēmijas dēļ tikšanās tika atcelta un pārcelta uz 2021.gada janvāri.

 

Projekta koordinatore o1vsk L.Zujeva

Bildes [PDF]