It's Time to Care

Tikšanās Portugālē

No 2020.gada 9.februāra līdz 16.februārim Olaines 1.vidusskolas delegācija piecu skolotāju un četru skolēnu sastāvā devās uz Erasmus projekta ‘It’s time to care’’ piekto apmācību braucienu Kuba, Portugālē.


Pirmajā dienā skolā bija tikšanās ar skolas direktoru un Kubas pilsētas domes pārstāvjiem. Pēcpusdienā apmeklējām ievērojamā jūrasbraucēja Kristofora Kolumba  un portugāļu rakstnieka Fialho de Almeidas muzejus. Rakstnieka vārdā ir nosaukta arī  mūsu partnervalsts skola Kubā.

Otrdien devāmies mācību ekskursijā uz Zinātnes centru Estremožā. Vizītes laikā skolotājiem bija ekskursija un  seminārs par Klimata izmaiņām pasaulē un to ietekmi uz dabu un cilvēkiem, skolēniem bija ekskursija un praktiskas nodarbības centrā. Pēcpusdienā apmeklējām Evoru.

Trešdien katra valsts prezentēja savus sagatavotos mājas darbus. Projekta tikšanās tēma Portugālē bija ‘Klimata izmaiņas’. Katra valsts gatavoja prezentāciju par klimata izmaiņu ietekmi uz savu valsti, lielākajām problēmām, kas saistītas ar klimata izmaiņām katrā valstī. Mājās tika veikti arī eksperimenti, saistīti ar doto tēmu, eksperimentu apraksti. Pēcpusdienā notika dažādas sporta aktivitātes.

Ceturtdien apmeklējām ‘Green Age’ centru un Eko koka granulu ražotni, pēcpusdienā skolēni apmeklēja mācību stundas, skolotāji piedalījās seminārā ‘Starppilsētu plāns, lai pielāgotos klimata izmaiņām’. Vakarā nelielu koncertu sniedza Kubas pilsētas vīru dziedātāju grupa, kura ir iekļauta UNESCO nemateriālo vērtību kultūras mantojuma sarakstā ar Cante Alentejano polifonisko dziedāšanas stilu.

Mājupceļā iepazināmies ar Portugāles galvaspilsētu Lisabonu, apmeklējām Lisabonas vecpilsētu un Lisabonas okeanāriju, kas ir viens no lielākajiem Eiropā. Izbraukājām Lisabonu arī ar vēsturisko tramvaju, funikulieri un Hip on Hip off pilsētas ekskursiju autobusu.

Projekta koordinatore o1vsk Lilita Zujeva

Mājas darbs Climate Change
Metodoloģija
Eksperimenta gaita

Video