Latvijas skolas soma

9.b klase gatavojās eksāmenam muzejā

9.b klase 2019.gada 31.maijā programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros devās mācību ekskursijā. Apmeklējām Latvijas Nacionālo vēstures muzeju un Kara muzeju.


Latvijas Nacionālajā Vēstures muzejā piedalījāmies muzejpedagoģiskajā nodarbībā "Gatavošanās eksāmenam". Skolēni kopā ar gidu muzeja pamatekspozīcijā apskatīja vēstures notikumus un procesus, izmantojot fotogrāfijas, rakstītos vēstures avotus un muzeja eksponātus, atkārtoja Latvijas vēstures pamattēmas sākot no Latvijas senvēstures cauri gadsimtiem un notikumiem līdz pat Valstiskās neatkarības atjaunošanai 1991.gadā. Nodarbības laikā skolēni aizpildīja darba lapas.

Latvijas Kara muzejā skolēni apmeklēja Muzejpedagoģisko programmu: „ Atcere un brīdinājums (nodarbība par II Pasaules karu)”. Nodarbības gaitā skolēni iepazinās ar abiem totalitārajiem režīmiem un latviešu karavīru gaitām  abu pušu armijās. Nodarbības sākumā katrs dalībnieks saņēma darba lapu ar II pasaules kara notikumu hronoloģiju un pildāmiem uzdevumiem.

Nodarbībā tika spēlēta politisko terminu izpratnes spēle, kurā skolēniem tika izdalīti krekli ar uzdrukām (termini, kartes, karikatūras). Dalībniekiem, strādājot grupās, bija jāatrod skaidrojums katram no terminiem un jāpapildina tas ar ilustrācijām.

Nodarbības laikā skolēni izspēlēja arī ilustratīvu grīdas spēli par dažādām Otrā pasaules kara tēmām, to skaitā, arī ieročiem – skolēniem bija iespēja arī paturēt rokās Otrā pasaules kara ieročus.

Klases audzinātāja Ina Domina