Latvijas skolas soma

10. klašu brauciens uz Valmieru

2019.gada gada 29. aprīlī 10.a un 10.b klase devās mācību ekskursijā uz Valmieru.


10.b klase gida pavadībā apmeklēja Valmieras ievērojamākās vietas. Ekskursijā iepazinām Valmieras vēstures, arhitektūras un dabas objektus, uzzinājām ar šiem objektiem saistītos notikumus un leģendas. Gids pastāstīja par ievērojamiem valmieriešiem, kuru vārdi ir pazīstami visā Latvijā un ārpus tās. Dažiem skolēniem bija pārsteigums, ka Jānis Daliņš un Māris Štrombergs nāk no Valmieras.

Ekskursijas ietvaros apmeklējām izstāžu zāli "Neonija", kura tika atvērta salīdzinoši nesen. Ekspozīcija ietver 11 telpas, kuras ar instalāciju, krāsu, mūzikas un īpaša stāsta palīdzību rada neparastu meditatīvu noskaņu. Katrā no mums šis pasākums radīja atšķirīgas domas, sajūtas un emocijas , bet vienaldzīgs nepalika neviens.

Ekskursijas noslēgumā projekta"Latvijas skolas soma" ietvaros noskatījāmies izrādi "Pavasaris", kura  atspoguļoja mūsdienu jaunatnes attiecības un problēmas. Lai arī dažiem skolēniem neizdevās sevi identificēt ar kādu no varoņiem , visi atzina, ka izrāde ir aktuāla un interesanta.

Kā pievienotā vērtība šajā braucienā bija Latvijas daba- koki un zāle šajā periodā bija tādā unikālā svaigi zaļā krāsā, kuru pavasarī var novērot tikai dažas dienas.

10.b kases audzinātāja Ilona Ivanova