Water Unites Us

Brauciens uz Horvātiju

No 2019. gada 31.marta līdz 7.aprīlim Olaines 1.vidusskolas delegācija sešu cilvēku sastāvā devās uz pēdējo Erasmus+ projekta ‘Water unites us’skolotāju un skolēnu mobilitāti Metkovičā, Horvātijā.. Braucienā piedalījās projekta koordinatore Olaines 1.vidusskolā Lilita Zujeva, vizuālās mākslas un kulturoloģijas skolotājs  Jānis Tkačuks, skolas direktors Jāzeps Volāns un trīs 11.-12.klašu skolnieces – Greta Vilāne, Agnese Rituma, Vendija Tomsone.


Pirmdien skolā notika Mākslas nodarbība, kuru vadīja mūsu skolas vizūlās mākslas skolotājs Jānis Tkačuks. Projekta dalībniekiem bija jāuzzīmē jebkurš reāli eksistējošs jūras iemītnieks vai arī iedomāts. Pēc mākslas nodarbības bija nacionālo jūras ēdienu gatavošanas nodarbība. Katra valsta gatavoja vienu savas valsts tradicionālo jūras velšu ēdienu. Dienas noslēgumā bija tradicionālais starpkultūru vakars ar nacionālo ēdienu degustāciju.

 

Tikšanās laikā apmeklējām Dubrovniku vecpilsētu un Splitu, iepazināmies ar jūras sāls ieguvi Stonā, apmeklējām Neretvas upes deltu un iepazināmies ar Neretvas upes  deltas floru un faunu.

 

Paldies liels Olaines novada domei par atbalstu projekta norisē,  visiem Erasmus+ projektā iesaistītajiem skolēniem, skolotājiem, vecākiem un kolēģiem par atbalstu, sapratni u n ieguldīto darbu projekta norisē mūsu skolā.

Brauciens bildēs
Fauna
Flora
Latviešu receptes

 

Projekta koordinatore o1vsk Lilita Zujeva