EKO aktivitātes

Latvijas Zaļais fonds rīko videi draudzīgas aktivitātes Olaines 1. vidusskolā

4. decembrī Olaines 1. vidusskolas 7. klases un Ekopadomes skolēni piedalījās Latvijas Zaļā fonda rīkotajās aktivitātēs par videi draudzīgu dzīvesveidu. Skolēni tika iepazīstināti ar zero waste jeb beziepakojuma dzīvesveidu, kā arī uzzināja par plastmasas šķirošanas un pārstrādes pamatprincipiem.


Latvijas Zaļā fonda izpilddirektore Solveiga Grīsle uzskata: “Nevienam vairs nav jautājums, kāpēc mums ir jārunā par vides aizsardzību. Par to ir jādomā mums visiem, taču runāt par šī jautājuma aktualitāti jo īpaši svarīgi ir ar jauniešiem. Viņi, viņu bērni un mazbērni būs tie, kas dzīvos uz šīs planētas arī pēc mums. Lai veicinātu videi draudzīgus paradumus jau skolas vecumā, Latvijas Zaļais fonds ir aizvadījis pirmās vides izglītības lekcijas Olaines 1. vidusskolā. Nākotnē šo programmu vēlamies attīstīt, veidojot aktivitātes arī citās Latvijas skolās. Veidojot pasākuma programmu, vēlējamies dalīties pozitīvā pieredzē par videi draudzīgu dzīvesveidu un atkritumu šķirošanu, tāpat arī iesaistījām jauniešus dažādās aktivitātes. Kopumā biju patīkami pārsteigta par skolēnu zināšanām un iesaisti.”

Savā pieredzē par dabai draudzīgu dzīvesveidu dalījās zero waste kustības entuziaste un beziepakojuma veikala “Zeroveikals” vadītāja Nadīna Deģe. Savukārt par plastmasas šķirošanu, dažādu materiālu atšķirību un pārstrādes iespējām runāja RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra pārstāvji Kārlis Vīksne un Klāvs Priedītis. Viņi arī rādīja praktisku piemēru, kā plastmasa tiek pārkausēta un otrreiz izmatota.

Papildu informācijai:
Kristīne Geida
Fox Consulting projektu vadītāja
e-pasts: kristine.geida@foxconsulting.lv
mob.tālr.: +371 26410600