Water Unites Us

Tikšanās Grieķijā

No 2018.gada 21.septembra līdz 30.septembrim Olaines 1.vidusskolas delegācija 5 cilvēku sastāvā devās uz trešo Erasmus+ projekta ‘Water unites us’ mobilitāti Argostoli, Kefalonijas salā, Grieķijā. Braucienā devās projekta koordinatore Lilita Zujeva, Eco padomes vadītāja un ģeogrāfijas skolotāja Brigita Zute, 11.bklases skolniece Līva Samanta Saltā un 12.a klases skolēni Vladislavs Jerins un Marks Locs.


Pirmdien, 24.septembrī, visiem projekta dalībniekiem bija lieliska iespēja uzzināt, kā brīvprātīgā jauniešu organizācija rūpējas par jūras bruņurupuču Caretta caretta populācijas saglabāšanu, veic bruņurupuču veselības pārbaudi un nepieciešamības gadījumā sniedz nepieciešamo palīdzību. Vēlāk apmeklējām Korgialenious muzeju, kur uzzinājām par Argostoli pilsētas vēsturi. Pusdienlaikā pilsētas municipalitātē bija tikšanās ar Argostoli pilsētas municipalitātes pārstāvjiem. Vakarā skolā notika jau tradicionālais starpkultūru vakars, ar katras valsts tradicionālajiem ēdieniem, grieķu mūziku un dejām.

 

Otrdien, 25.septembrī bija darbs skolā, kur katra valsts prezentēja savu sagatavoto mājas darbu ‘Ūdens Eko sistēmu flora un fauna’. Mūsu skola stāstīja par purvu floru un faunu, jo tā ir vistuvāk mums esošā ūdens eko sistēma. Skolēni varēja saskatīt gan kopējo, gan atšķirīgo katras valsts ūdens eko sistēmā.

 

Trešdien, 26 septembrī devāmies mācību ekskursijā, lai iepazītu Kefalonijas salas ūdens eko sistēmu – apmeklējām Melisani un Drogati alas, Karavomylos jūru. Bija iespēja no putna lidojuma apskatīt vulkāna rezultātā izveidojušos Myrtos pludmali, kas tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām pludmalēm Vidusjūras piekrastē.

 

Ceturtdien, 27.septembrī ieplānotā mācību ekskursija notika tikai daļēji, jo Kefalonijas salu pārsteidza medicane vētra Zorbas – dabas fenomens, kas veidojas Jonijas jūrā un skar valstis, kas atrodas Vidusjūras krastos.

Bija iespēja iepazīties arī ar Grieķijas galvaspilsētu Atēnām, apmeklējām Akropoli un Akropoles muzeju, izstaigājām vecpilsētu.

Šī bija notikumiem un iespaidiem ļoti bagāta nedēļa, mūsu skolēni ieguva jaunus draugus, uzlaboja savas angļu valodas zināšanas, jo visa komunikācija starp partneriem notiek angļu valodā.

Lilija Zujeva

Brauciens bildēs

Mājas darbs