Tikšanās ar personībām

Viesis pie 11. klases

Pasākumu cikla ietvaros “Ceļā uz Latvijas simtgadi” 6. februārī pie mūsu skolas 11. klases viesojās šovmenis, žurnālists, pasākumu vadītājs un vienkārši labs cilvēks - Renārs Zeltiņš, kurš iepazīstināja skolēnus ar savām dzīves gaitām, pastāstīja par aktuālākajiem notikumiem un atbildēja uz skolēnus interesējošajiem jautājumiem par viņa dzīvi, darbu un sasniegumiem.


Kopumā šis pasākums izvērtās par ļoti atklātu un iepriekš neiestudētu diskusiju, jo, kā pats Renārs teica: “Pirms braucu pie jums, iepriekš nekādu runu vai stāstījumu nebiju sagatavojis”, tas tāpēc, ka viņam vairāk par patīk veidot brīvu un nepiespiestu sarunu ar savu auditoriju nekā lasīt lekciju. Renārs mums ieteica uz dzīvi skatīties vieglāk, ar humoru un bez aizvainojumiem. Viens no spilgtākajiem padomiem pēc viņa paša pieredzes bija - nepadoties. Vai tas ir sagrautais sapnis par basketbolista karjeru vai izmaiņas autobusa sarakstā ceļā uz universitāti Talsos, vai pat “bezdarbnieka” statuss - nekas Renāram nebija šķērslis, iemesls padoties, samierināties, bet gan motivācija doties tālāk, pamēģināt citur un atrast sevi caur saviem talantiem jomās, kur tie mums visiem šodien redzami. Ne velti izvēlējāmies sarunu tieši ar viņu, jo pozitīvais skatījums uz dzīvi, neatlaidība, jaunu, neordināru risinājumu meklēšana – tas ir tas, ko cienām Renārā, un tas ir tas, ar ko viņš fascinē.

Bijām sagatavojuši milzum daudz jautājumu, kā nopietnu, tā ķircinošu, jo esam taču jaunieši – mūs interesē medaļas abas puses. Atbildot Renārs faktiski mums izstāstīja lielāko daļu sev nozīmīgo dzīves notikumu un pavērsienu. Pēc skaistas un pareizas atbildes viņam kabatā nebija jāmeklē. Viņš tiešām ir tik atraktīvs, kādu to redzam ekrānā. Viens no interesantākajiem un nekad neuzdotajiem jautājumiem bija “Kā Jūs iepazināties ar savu tagadējo sievu un nesen piedzimušās meitiņas māti Ievu Kohu-Zeltiņu?” Renāra atbilde uz šo jautājumu izskanēja ļoti sirsnīgi un ar humoru, jo kaut ko tādu ir ļoti grūti iedomāties - viss licies kā filmā...Satikšanās kafejnīcā...Pirmais randiņš....Kopīgs ceļojums uz Ķīnu....Bildinājums kādā Ķīnas parkā. Vienkāršāk sakot - Renārs ir pārsteigumu pilna personība.

Šī saruna ļāva mums visiem iepazīt Renāru kā cilvēku, kā vienu no mums, uzzinot, kas tad slēpjas aiz mediju radītā tēla. Jāsaka, ka ir milzīgs prieks, ka viņš ir tieši tāds: nesamākslots, radošs, dzirkstošs, enerģisks. Milzīgu paldies Renāram Zeltiņam saka visa Olaines 1. vidusskolas 11. klase par fantastiski pavadīto klases stundu. Ar nepacietību gaidām nākamo viesi.

 

 

11. klases skolniece Luiza Valērija Seļezņova