Labo darbu maratons

Labdarības nedēļā “Atver sirdi!”

Olaines 1.vidusskolas parlaments no 12.02.2018. līdz 17.02.2018. aicina piedalīties labdarības nedēļā
“Atver sirdi!”


Olaines 1.vidusskola jau sesto gadu organizē labdarības nedēļu “Atver sirdi!”, kuras mērķis ir palīdzēt Olaines novada bērniem ar būtiskiem veselības traucējumiem. Šī gada labdarības nedēļā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Alena Bartuševica (5 gadi) veselības uzlabošanai.


Bartuševicu ğimenē tiek audzināti trīs dēli. Vecākais un jaunākais ir veseli bērni, bet vidējam, piecgadīgajam Alenam, ir reta ğenētiska saslimšana-Angelmana sindroms. Šiem bērniņiem raksturīgs smaids un laimīgas sejas izteiksme, kam līdzi nāk garīgā, fiziskā atpalicība un vēl citas nopietnas veselības problēmas.
Pēc Alena piedzimšanas nekādas problēmas un īpatnības nebija pamanāmas – zēns ēda, gulēja kā visi mazuļi, bet ap pusgada vecumu mamma saprata, ka ar dēliņu kaut kas nav kārtībā. Alens slikti turēja galviņu, ar rotaļlietām gandrīz nespēlējās, jo nevarēja tās satvert, bija vājas rociņas. Zēns netiecās rāpot, parādījās arī biežas epilepsijas lēkmes. Pēc gada Alenam tika uzstādīta diagnoze -  Angelmana sindroms.
Pēc vairākiem rehabilitācijas kursiem, masāžām, baseina apmeklējumiem Alens iemācījās sēdēt, pieturoties sāka celties kājās. Trīs gadu vecumā zēns sāka staigāt, taču ātri nogura,  uz nelīdzenām virsmām krita, pa kāpnēm kāpa ļoti nedroši. Lai pārvarētu šīs grūtības, bija nepieciešams vēl gads.
Četru gadu vecumā  Alens sāka apmeklēt specializēto bērnudārzu, kur iespējams komunicēt ar citiem bērniem, kas pozitīvi ietekmē zēna attīstību. Protams, arī brāļi māca Alenam spēlēties, kopā skatīties grāmatas un multfilmas. Alenam, kā jau visiem bērniem, patīk draiskoties un veikt nedarbus. Alens ir ļoti pozitīvs, smaidīgs, draudzīgs un aktīvs.
Ģimenes lielākais sapnis būtu spēja savstarpēji komunicēt un saprasties ar Alenu,  tāpēc galvenais uzdevums ir attīstīt zēna uztveres, saziņas spējas un pašapkalpošanās prasmes, lai varētu kaut visvienkāršākajā veidā komunicēt un saprast viņa vēlmes. Šobrīd Alena māmiņa to cenšas saprast intuitīvi, uzmanīgi novērojot dēlu.


Lai Alens uzlabotu savu veselību, nepieciešams nopietns darbs un tikpat nopietni finansiālie līdzekļi (apmēram 3000 € gadā), tāpēc ģimene lūdz ziedotāju atbalstu. Uztveres, apziņas un fiziskās attīstības veicināšanai mediķi iesaka regulāri apmeklēt: individuālās  Montesori nodarbības, reitterapiju, masāžas, ergoterapiju, fizioterapijas nodarbības.

 


Labdarības nedēļas aktivitātes:

  • Labdarības tirdziņi:
    *12.02. Gardumu tirdziņš -
    ietirgots 310,45€
    *16.02. Dāvanu tirdziņš.
  • Iespēja ziedot naudas līdzekļus ziedojumu kastītē no 12. līdz 16. februārim 1.stāva vestibilā!
  • Vēstuļu rakstīšana un zīmējumu zīmēšana Alenam.
  • 17. februārī plkst.17.00 aicinām visus olainiešus un viesus apmeklēt labdarības koncertu skolas aktu zālē. Ieeja par ziedojumiem. No plkst.16.00 skolas vestibilā– labdarības tirdziņš.
    Pēc koncerta notiks labdarības izsole. Aicinām  Olaines iedzīvotājus, kas vēlas savas pašgatavotās dāvaniņas (adītas zeķes, gleznas u.c.) piedāvāt tirdziņam vai izsolei, atnest tās uz Olaines 1.vidusskolas 101.kabinetu līdz 15.februārim.

PALĪDZĒSIM ALENAM! KOPĀ MUMS IZDOSIES!