Pasākumi/Aktivitātes

1.04.2017.

Karjeras diena

2017. gada 28. martā norisinājās Karjeras diena. Šajā pasākumā vidusskolas jauniešiem bija iespēja aktīvi darboties, domāt un runāt par nākotnes karjeras izvēli, studiju iespējām, darba tirgu, mērķtiecību, neatlaidību un ticību sev.


Dienas pirmajā daļā 11. un 12. klases jauniešiem bija iespēja piedalīties ASV vēstniecības organizētajā seminārā "Start Strong". To vadīja ASV vēstniecības kultūras lietu speciālists Andris Arhomkins. Seminārā interaktīvā veidā notika apmācība par karjeru, uzņēmējdarbību un personības attīstību.
Jauniešu atsauksmes par semināru-

"Bija ļoti interesanti un noderīgi, domājot par nākotnes karjeras izvēli! Ir jādara dzīvē tas, kas patīk!","Sapratu, ka jāsāk darīt tagad, nevis jāgaida kāds "īpašais brīdis.", "Bija ļoti vērtīgi padomāt par to, kā var pelnīt ar saviem hobijiem!".
Tālākajā dienas gaitā pie 10., 11. un 12.klases jauniešiem viesojās mūziķis Ralfs Eilands, stāstot par savu dzīves pieredzi un karjeras attīstību. Stāsts par nepadošanos pret  regulārām neveiksmēm deva patiesu iedvesmu un pozitīvo enerģiju. Jaunieši atzīst, ka saruna bija ļoti iedvesmojoša un noderīga un ka svarīgi ir nepadoties un sekot saviem sapņiem!

Par studiju procesa norisi, studenta dzīvi un augstākās izglīības iespējām stāstīja Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes pārstāvji, kā arī Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultates pārstāves. Jaunieši atzina, ka tas bija vērtīgs ieskats studiju dzīvē gan konkrētajās fakultātēs, gan par augstskolām kopumā.

Dienas noslēgumā pie vidusskolas jauniešiem viesojās  Mārtiņš Krancis. Viņš ir Baltijas menedžeris veselības aprūpē uzņēmumā Reckitt Benckiser un kustības "Tev Nav Limitu!" dibinātājs. Šīs kustības ietvaros, dodas uz skolām ar mērķi sniegt vidusskolēniem to runu, kura viņam bija nepieciešama tajā vecumā. Jaunieši atzina, ka runa bija ļoti, ļoti iedvesmojoša un noderīga. Jauniešu atsauksmes - "Tā bija kā reanimācija nomodā!", "Ļoti spēcīga enerģija, iedvesmoja", "Lika aizdomāties par to, kā skatos uz savām spējām un nākotni!".
Jaunieši kopumā šo dienu vērtēja ļoti pozitīvi un atzina, ka tā bija noderīga. Ņemsim vērā jauniešu ieteikumus un vajdzības, lai nākamajā gadā organziētu vēl interesantāku un vērtīgāku pasākumu, kas dos jauniešiem pārliecību par savu  nākotnes karjeras izvēli!

skolotāja Liene Dreimane

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: