Pasākumi/Aktivitātes

14.02.2017.

Teātra pulciņš

Apsveicam skolas teātra pulciņu ar iegūto I pakāpi starpnovadu mazo formu uzvedumu konkursa 1.kārtā Salaspilī! Turam īkšķus 2.kārtā 30.martā!


Salaspilī notikusi skolēnu skatuves runas un mazās formas uzvedumu konkursa I kārta

9. februārī plkst.10:00 kultūras namā "Rīgava" notika Starpnovadu skatuves runas un mazo formu konkursa 1. atlases kārta, kurā piedalījas dalībnieki no Ikšķiles, Carnikavas, Ķekavas, Salaspils un Olaines novadiem, dažādās vecuma grupās - no pirmās līdz divpadsmitajai klasei.

Salaspils novads šādu skatuves runas skati organizēja pirmo reizi. Pasākuma mērķis ir ne tikai attīstīt bērnu un jauniešu skatuves runas kultūru, aktiermeistarību un mudināt interesi par literatūru, bet arī izkopt tādas vērtības kā, piemēram, nacionālā identitāte un pašizpausme. Protams, neiztrūka arī iepazīšanās savā starpā un konkurentu prasmju novērtēšana.

Konkursa dalībniekus, kuru bija vairāk nekā piecdesmit, vērtēja speciāli izveidota un kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija režisore un pedagoģe Dace Liepeniece, aktieris un režisors Jānis Kaijaks un teātra, kino aktieris Māris Andersons. Nevarētu teikt, ka žūrijai bija viegli vērtēt sniegumus, jo lielākā daļa no tiem bija augstas kvalitātes - visi bija centušies, atlasot vispiemērotākos repertuārus un piedomājot gan pie dikcijas, intonācijām, stājas, gan veida, kā literatūras darbu norunāt atbilstoši tā tēmai. 

Pasniedzot konkursa diplomus, žūrija uzsvēra, ka šīs nav sporta sacensības, kurās skaidri redzami uzvarētāji un zaudētāji - katra runātāja priekšnesums ir atšķirīgs, īpaši tika izteikta atzinība dalībniecei, kura uzstājās ar pašas sarakstītu prozu.

Uz konkursa nākamo kārtu Jūrmalā tiks virzīti dalībnieki, kuri sasnieguši visaugstāko punktu skaitu: Ikšķiles vidusskolas 2.klases audzēknis Renārs Rožulejs, (pedagoģe Inga Leizandere), Tīnūžu pamatskolas 4. klases skolniece Amanda Patjanko (pedagoģe Irita Medne), privātās pamatskolas "Gaismas tilts 97" 8.klases audzēkne Dārta Cīrule (pedagoģe Silvija Zītare), bet no Salaspils 1.vidusskolas divi dalībnieki, kurus sagatavojusi Anda Vaivade – 8. klases audzēkne Daniela Vanceviča un  12.klases audzēknis Toms Čudars.

Mazo formu uzvedumu konkursā piedalījās pieci kolektīvi, taču tie bija ārkārtīgi spilgti un pārstāvēja atšķirīgus skatuves mākslas žanrus. Topošie oratori un aktieri priekšnesumos dziedāja, dejoja, izmantoja dažādus brīžiem pat pārsteidzošus scenogrāfijas elementus, taču žūrija nesamulsa un bija strikta, taču, tā kā uzvedumi bija rūpīgi iestudēti, visi tika pie augstām pakāpēm. Šoreiz uz konkursa nākamo kārtu izvirzīts Ikšķiles vidusskolas 8.b klases pulciņš ar Kārļa Vērdiņa dzejoļu uzvedumu „Es un tētis” (režisore Zane Bēķe) un Olaines 1.vidusskolas 8.-12.klašu teātra pulciņš (režisore Inga Laipniece), kas skatītājus un žūriju pārsteidza ar pašu skolas jauniešu sacerēto dzejoļu uzvedumu.

Pasākuma noslēgumā žūrija izteica komplimentus, padomus un lielu prieku par to, ka ir tik daudz ļoti talantīgu bērnu un jauniešu.

Paldies visiem dalībniekiem, kuri bija tik drosmīgi un piedalījās, kā žūrija minēja - šāda uzstāšanās pieredze ir vērtīgs ieguldījums katra nākotnē!

 

Preses relīzi sagatavoja
Alise Tilaka,
Salaspils novada kultūras nama „Rīgava”
sabiedrisko attiecību speciāliste
13.02.2017.

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: