Pasākumi/Aktivitātes

12.12.2016.

"Iedvesmo mācīties"

Olaines 1.vidusskola novembra beigās piedalījās akcijā "Iedvesmo mācīties". Akcijas laikā vairāk nekā 30 savas jomas profesionāļi devās uz Latvijas skolām, lai iejustos skolotāja godā, novadītu vienu mācību stundu un, pastāstot par savu mācīšanās un darba pieredzi, iedvesmotu izvirzīt augstākus mērķus.


Pie 7.b klases viesojās dziedātājs un Latvijas pārstāvis 2016. gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Justs Sirmais. Mūziķis ar jauniešiem runāja par ceļu uz dzīves mērķiem.

 

Stundas ievadā Justs dalījās ar savu skolas pieredzi, atklājot, ka reizēm bijis ļoti grūti sevi piespiest mācīties un darīt papildus, tomēr ar vecāku atbalstu mūziķis ir spējis sevi motivēt. Viņš uzsvēra, ka skolas laikā svarīgi ir novērtēt skolotāju sniegtās zināšanas, jo nekad nevar zināt, kur un kādā veidā tās nākotnē var noderēt. Tāpat Justs atzina, ka panākumi nav nejaušība, bet gan ilga un smaga darba rezultāts, tāpēc ieteica ikvienam domāt par savu nākotnes profesiju laikus, lai varētu saprast, kādi soļi būtu jāveic jau tagad.

12. klases skolēni tikās ar interneta žurnāla "Satori" galveno redaktoru Ilmāru Šlāpinu, lai runātu par to, kā neatdot politiku politiķiem jeb par pilsoniskās aktivitātes nozīmi demokrātiskā sabiedrībā.

Stundas sākumā Ilmārs Šlāpins ar skolēniem runāja par demokrātijas jēdzienu, demokrātijas vēsturisko attīstību, trūkumiem un ieguvumiem. Kopā ar skolēniem Šlāpins diskutēja par vēlēšanu nozīmi demokrātiskā sabiedrībā un mūsu kā vēlētāju atbildību. Viņš uzsvēra, ka nedrīkst nenovērtēt izglītota, atvērta un droša pilsoņa nozīmi demokrātiskas sabiedrības nodrošināšanā, norādot, ka mēs nereti aizmirstam, cik nesen esam ieguvuši tās brīvības, kuras baudām šodien. Viņš aicināja būt modriem, zinošiem un spējīgiem ietekmēt politiskos procesus.

Vairāk par notikušo akciju var lasīt  http://www.delfi.lv/temas/iedvesmo-macities/  "

Iespējamās misijas sociālo zinību skolotāja Inese Vilciņa

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: