Pasākumi/Aktivitātes

4.10.2016.

Jaunsargu aktivitātes

Septembrī Olaines jaunsargi veiksmīgi startēja Tautas rogainingā - 4 stundu garās orientēšanās sacensībās, kur 50 komandu konkurencē izcīnīja augsto 39 vietu.


No 23.-24.septembrim jaunsargi piedalījās starptautiskajā konferencē "Ķīmisko ieroču pielietošana: Latvijas (Ķekavas) un Beļģijas (Ipras) vēsturiskais mantojums. Mūsdienu izaicinājumi", kuras laikā gan Latvijas, gan ārvalstu eksperti sprieda par ķīmisko ieroču - indīgo gāzu - izmantošanu Nāves salā un Iprā, Beļģijā, 1915. un 1916. gadā, kā arī skaidroja aktuālo situāciju ķīmisko ieroču aizlieguma jomā.Konference jaunsargus pārstāvēja Lība Santa Zīllīte un Agate Novorževska.
Piektdienas vakarā pievienojās arī pārējie jaunsargi, lai kopīgi Daugmales multifunkcionālajā centrā noskatītos dokumentālās filmas par strēlniekiem.
Sestdienas rītā visi draudzīgi nosoļojām ~2km līdz Daugavai un pārcēlāmies uz Nāves salu, kur piedalījāmies svinīgajā pasākuma pie pieminekļa Nāves salā kritušajiem,
devāmies ekskursijā un arī piedalījāmies erudīcijas spēlē, kur apvienotā Olaines - Ķekavas jaunsargu komanda ieguva Goda rakstu un abonementus Daugavas peldbaseina apmeklējumam, kā arī zibatmiņas ar skaistu logo. 1.vietu izcīnīja mūsu šovasar iepazītie draugi -  jaunsargi no Babītes novada.

Daži jaunsargu iespaidi par pasākumu:
Diāna no Babītes vienības:" Piektdienas vakarā noskatījāmies dokumentālās filmas par latviešu strēlniekiem, kuras man likās ļoti interesantas. Uzskatu, ka katram jaunietim/jaunsargam šīs filmas būtu jānoskatās, jo viņas ir ļoti pamācošas par to, kas notika ar latviešu strēlniekiem 1.Pasaules kara laikā. Katram būtu jāzina kā tika izcīnīta mūsu valsts neatkarība, kādus upurus tā prasīja. Protams, visu vakaru mūsu komanda arī gatavojas erudīcijas spēlei, kopēji mācījāmies Nāves salas vēsturi.
Erudīcijas spēlē bija dažādi uzdevumi, saistīti ar Nāves salas vēsturi, pirmo palīdzību, orientēšanos, šaušanu pa pudelēm ar gaiseni un dažādi uzdevumi, kuros bija jāpielieto komandas darbs. Šajās sacensības galvenais bija komandas darbs, ja komanda nespēj vienoties par uzdevumu izpildi, tad grūti to izpildīt. Viennozīmīgi komandas darbs šajā erudīcijas spēle bij noteicošais. Mūsu komanda bija vienota un viens otru atbalstījām."
Agate un Lība:"Konferencē visinteresantākā bija paneļdiskusija par ķīmisko ieroču ieroču izmantošanu - drauds drošībai?mūsdienu izaicinājumi."
Māris:"Kaut arī biju jaunākais dalībnieks 9.klašu erudīcijas spēlē - man tā patika - visvairāk šaušanas sacensības un "kurls, mēms, akls" spēle."

jaunsargu instruktore
Anita Kasakovska


 

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: