Pasākumi/Aktivitātes

31.05.2016.

Starpnovadu skolu koru sadziedāšanās koncerts "Skaņā dziesmā vesels gars”

Š. g. 27. maijā, Ķekavā norisinājās septiņu novadu izglītības iestāžu koru sadziedāšanās koncerts „Skaņā dziesmā vesels gars” jeb, kā tos nodēvēja paši dalībnieki, Mazie Dziesmu svētki, kurā piedalījās 18 kori, pulcējot uz skatuves gandrīz 700 skolēnu.


Sadziedāšanās koncertā piedalījās 2. – 4. klašu un 5. – 9. klašu kori no Ķekavas, Siguldas, Olaines, Garkalnes, Ikšķiles, Salaspils un Līgatnes novada.

No Ikšķiles novada uzstājās trīs kori (Ikšķiles vidusskolas 2. – 4. klašu un 5. – 9. klašu kori, Tīnūžu pamatskolas 1. – 4. klašu koris „Saulespuķe"), no Siguldas novada – divi (Siguldas vidusskolas 3. – 4. klašu koris un Siguldas 1. pamatskolas 2. – 4. klašu koris). Pa vienam korim koncertā bija no Olaines (Olaines 1. vidusskolas 2. – 5. klašu koris), Garkalnes (Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas 2. – 4. klašu koris), Salaspils (Salaspils 1. vidusskolas 2. – 4. klašu koris) un Līgatnes (Līgatnes vidusskolas 5. – 10. klašu meiteņu koris) novadiem.

Lai balsis skanīgāk skanētu vienotā mūzikas taktī un veiksmīgi apgūtu koncerta repertuāru, jaunie dziedātāji  pulcējās trijos kopmēģinājumos jau kopš gada sākuma.

Pirms lielā sadziedāšanās koncerta dziedātāji devās krāšņā svētku gājienā, pēc kura, uz lielās skatuves kāpa 18 kori, kuri pulcēja kopā teju 700 dziedātāju. Izpildot Jāņa Aišpura dziesmu „Kalniem pāri", koncertu atklāja ķekavietis, Latvijas pārstāvis Eirovīzijā Justs Sirmais.

Pagājušajā gadā Pierīgas novadu skolu koru sadziedāšanās norisinājās Ikšķilē ar lielu Ikšķiles novada pašvaldības un Ikšķiles vidusskolas atbalstu. Šis koncerts, galvenokārt, bija vērsts uz Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Šogad pasākums bija jau plašāks, un tam gatavojās ar trim lieliem kopmēģinājumiem, kuri februārī, martā un aprīlī notika Ķekavā.

Šogad koncertā piedalījās liels skaits 1. – 4. klašu koru, kuri apguvuši  Latvijas 2. – 4. klašu koru konkursa „Tauriņu balsis 2016” repertuāru, un nu to izdziedāja lielajā kopkorī, kur visi kopā varēja muzicēt ar prieku, izjust, mācīties un baudīt lielo Dziesmu svētku sajūtu.

http://kekava.lv/pub/?id=150&lid=8673

Līga Kārkliņa

Olaines 1. vidusskolas 2. – 5. klašu kora vadītāja

 

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: