Panākumu universitāte

Politikas diena Panākumu Universitātē

9. februārī BA Turība notika profesionālās tālākizglītības programmas “Panākumu Universitāte” kārtējās lekcijas un pēcpusdienā skolēni devās izzināt kāda uzņēmuma darbību.


Olaines 1. vidusskolas skolēniem šī diena kopsavilkumā izveidojās kā politikas diena, jo no rīta klausījāmies divu politiķu lekcijas un pēc tam apmeklējām Rīgas domi.

Linda Abu Meri  ar fotoreportāžas palīdzību atskatījās uz diviem nopietniem savas karjeras posmiem-gan kā aizsardzības ministre (2006.-2009.), gan kā iekšlietu ministre (2009.-2011.) un varēja just viņas mērķtiecību, drošsirdību, enerģiskumu, vienkāršību, jo bijusī ministre vairākkārt uzsvēra, cik nozīmīgi ministram būt kopā ar tautu- kopā strādāt, sportot, atpūsties. Viņa ir viena no retajām ministrēm, kura izvairījās no ārvalstu komandējumiem, un devās uz Briseli vienīgi tad, kad bija jāpauž valsts viedoklis, jo to nedrīkst attiecīgās valsts ministra vietā darīt neviens cits. Pašlaik Linda Abu Meri pievērsusies uzņēmējdarbībai un vada viesnīcu “Roma”. Jaunieši , kuri bija aktīvi un uzdeva interesantus jautājumus, no bijušās politiķes saņēma jauku pārsteigumu (dāvanu karti)-to ieguva arī mūsu Viktorija Jansone (11.kl.).

Interesanti bija ieklausīties , kā ceļu uz panākumiem bruģē jaunais politiķis Andris Ārgalis, kurš savu karjeru sācis vidusskolā  kā Ziemeļvalstu ģimnāzijas skolēnu vadības centra prezidents, trīs gadu laikā to papildinājis kā VIENOTĪBAS  Jaunatnes organizācijas uzņēmējdarbības darba grupas vadītājs, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sanitārs, Latvijas Republikas Saeimas deputāta Viļņa Ķirša palīgs, 18 gadu vecumā kļuvis par Eiropas Parlamenta deputātes prof. Dr. oec. Ineses Vaideres biroja palīgu un nu mācās LU juristos un ir Partijas VIENOTĪBA projektu koordinators. Viņš skaidroja vārdu “panākumi” ar latviešu un angļu vārdnīcu palīdzību  un atrda atšķirību. Ja angļu vārdnīcās tas ir ar turības iegūšanu saistīts rezultāts, tad latviešu vārdnīcā-sasniegumi, pozitīvs rezultāts, mērķu sasniegšana. 

Turpinājumā BA Turība biznesa inkubatora pārstāvis uzsvēra, ka inkubatora piedāvāto iespēju izmantošana topošajiem uzņēmējiem var krietni paātrināt savu mērķu sasniegšanu un ar jauniešiem izspēlēja spēli, kur pamatdoma bija: ja Tev ir mērķis, neļauj kādam traucēt Tev to sasniegt!

Ekskursiju pa Rīgas domi vadīja Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja tūrisma informācijas centra konsultante Maija Dubro, stāstot gan interesantākos faktus, gan parādot jauniešiem galvenās domes deputātu sanāksmju telpas.

Lekciju noslēgumā visi Panākumu Universitātes dalībnieki ar  dziesmu pilngadības svētkos sveica tās dienas jubilāri-10.klases skolnieci Gitu Auzāni. Daudz laimes!

Komerczinību skolotāja E.Kalnbērza