Pasākumi/Aktivitātes

12.01.2016.

Jaunsargi

28.decembrī Baložu, Olaines un Ķekevas skolu jaunsargi un Baložu skolas orientēšānās pulciņa audzēkņi devās ekskursijā "Iepazīsim kaimiņus!".


Ekskursijas mērķis bija iepazīties ar kaimiņu skolām un novadu vēsturi, ka arī par strēlnieku kaujām 1.Pasaules kara laikā mūsu novados. Vispirms iepazināmies ar Olaine 1.vidusskolu, kura šogad svinēja 50 gadu jubileju. Tad devāmies uz Olaines muzeju, kur gids Māris mums izstāstīja par strēlnieku kaujām Olainē, kura bija vienīgā pilsēta caur kuru gāja frontes līnija. Tad devāmies uz Ķekavas vidusskolu, kur uzzinajām par skolas iesaistīšanos dažādos starptautiskos projektos. Nofotografējāmies arī pie skolas eglītes. Ķekavas muzejā direktore Ināra Rumbiņa mums laipni izrādīja ekspozicīju "Laviešu strēlnieki 1.Pasaules karā", neskatoties uz to, ka pirmdienās muzejs ir slēgts. Uzzinājām, ka Ķekavas novada kapos ir apbedīti 2 strēlnieki - Lāčplēša ordeņa kavalieri. Noslēgumā viesojāmies Baložu vidusskolā. Apskatījām skolas jauno piebūvi un plašo sporta zāli. Kopīgi nobildējāmies pie krāšņās eglītes.
Tad devāmies uz pilsētas bibliotēku, kur uzklasījām bibliotekāres Annas Lemeševskas stāstu par Baložu pilsētas vēsturi. Lūk daži iespaidi:

  • Alise no Baložu vsk. orientieristiem - "man visvairāk patika muzejs, kur varēja zīmēt koku" . (Tas bija Olaines muzejā).
  • Jegors orientierists no Baložu vsk. - "man visvairāk patika ekspozīcija par stēlnieku cīņu vietām Ķekavas muzejā"
  • Aleksandrs jaunsargs no Ķekavas - "man visvairāk patika, ka iepazinos ar kaimiņu skolām un uzzināju Baložu un Olaines pilsētu vēsturi"
  • Adrians un Linards jaunsargi no Olaines - "mums visvairāk patika, Ķekavas muzejā izstāde par strēlniekiem 1. Pasaules karā"
  • Anita jaunsargu instruktore - "man visvairāk patika abas (Olainē un Ķekavā) ekspozīcijas par stēlniekiem 1.Pasaules karā un mūsu lieliskie un zinošie gidi. Skaidrs, ka mums būs lieliska turpmākā sadarbība ar abiem muzejiem, ejot pārgajienos lai uzzinātu novadu vēsturi pamatīgāk. Uzzināju arī daudzus interesantus faktus par Baložu pilsētas vēsturi - piemēram, ka pirmās barakas pēc kara būvēja vācu karagūstekņi."

Veselīgu, zināšanā un iespaidiem bagātu Jauno 2016.gadu!
Jaunsargu instruktore un orientieristu trenere
Anita Kasakovska

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: