Junior Achievement Latvija dalībskolas aktivitātes

Vislatvijas SMU Ziemassvētku gadatirgus

12.decembrī  modes un izklaides centrā   „Rīga Plaza” notika ikgadējais Vislatvijas  skolēnu mācību uzņēmumu /SMU/ Ziemassvētku gadatirgus. 


 Ar katru gadu palielinās SMU skaits, tāpēc  biznesa izglītības biedrība "Junior Achievement Latvija" (JA Latvija) organizēja atlases konkursu dalībai gadatirgū. 127 SMU no visas Latvijas  ieguva tiesības piedalīties gadatirgū, tajā skaitā 3 Olaines 1.vidusskolas SMU . Mūsu skolu šajā pasākumā pārstāvēja SMU VIKEM /Vairis Stramkalis 10 a., Krista Vanaga 9.c/, SMU LEMO /Maija Osīte 9.c un Emīls Osītis 6.a / un SMU „Dāvanu grozs” /Dāvis Vējkrīgers 5.b  un Adams Juma 6.a/.

Vislatvijas SMU gadatirgū SMU bija iespēja realizēt savu produkciju. Vienlaicīgi SMU dalībniekiem bija jādemonstrē komandas darbs,  prasmi noformēt stendu, prasmi strādāt ar pircējiem. Pasākuma programmā bija arī vairākas intervijas ar kompetentu žūriju, kuras sastāvā bija pārstāvji no Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes, aģentūras Baltijas Komunikāciju centrs, LR Patentu valdes, Latvijas Valsts mežiem, koka logu ražotāja Flora, apģērbu aizsargmaisu ražotāja Simple+ (Starptautiskā SMU festivāla uzvarētājs), Banku augstskolas, Dienas Medijiem, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas, aģentūras Pars Advert, inbox.lv, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Latvijas Kokrūpniecības federācijas, Rimi Latvia, RTU Rīgas Biznesa skolas, Swedbank, paklāju un mājas tekstila ražotāja Z2B (Lude), Valsts izglītības satura centra un Biznesa augstskolas Turība.

Mūsu skolas SMU startēja pārliecinoši. Ievērojama pircēju interese bija par Maijas un Emīla suvenīriem, kas gatavoti no dabas materiāla un otrreizēji izmantota reklāmas papīra. SMU LEMO bija veiksmīgākais komerciālais uzņēmums no mūsu skolas uzņēmumiem. SMU VIKEM ieguva Biznesa augstskolas Turība simpātiju balvu, kā arī balvu no RTU Rīgas Biznesa skolas – apmācības RBS24 start-up darbnīcā, apgūstot efektīvāko uzņēmuma prezentācijas veidu. Apmācībās aicināti piedalīties Vairis Stramkalis, Krista Vanaga un viņu biznesa konsultante direktora vietniece Elita Kalnbērza.  Savukārt, SMU „Dāvanu grozs” dalībnieki Dāvis Vējkrīgers un  Adams Juma   ieguva nomināciju „ Sociāli atbildīgākais uzņēmums”. Dāvis un Adams gadatirgus apmeklētājus prasmīgi iesaistīja skolas akcijā „Atver sirdi”.

Paldies skolēnu vecākiem par atbalstu!

Foto Junior Achievement Latvija, pilna pasākuma  foto galerija skatāma JAL mājas lapā rakstā „Skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku gadatirgū visvairāk nomināciju piešķirts Zemgales skolēniem”

Ekonomikas skolotāja Brigita Eltermane