Aktualitātes

18.05.2022.

Cilvēktiesību pratības darbnīca jauniešiem "My rights. My power."

17.maijā 11.klašu jaunieši kopā ar Rīgas 3.ğimnāzijas un 49.vidusskolas skolēniem piedalījās  starptautiskā  pasākumā Cilvēktiesību pratības darbnīcā jauniešiem, kas notika Rīgā, Tallinas ielas kvartālā. Sociālo Inovāciju Centra un Latvijas Jauniešu padomes organizētā pasākuma finālā uzvaru guva Anša Gabrāna jauktā komanda un viņš saņēmis speciālistu  ieteikumu studēt jurisprudenci. Prieks, ka vēl pirms prombraukšanas pasākumā komandu darbā aktīvi piedalījās arī mūsu viesskolēns no Itālijas Daniele Pulino. Paldies dizaina un tehnoliğiju skolotājai Annai Šveisbergai un sociālo zinību skolotājai Sandrai Erinovskai par iniciatīvu un atbalstu! Lepojamies ar mūsu  gudrajiem, erudītajiem jauniešiem!


Izcils bija Adriana komandas sniegums, kurā  tika risināta reliģijas  brīvības problemātika. Padziļināti cilvēku ar īpašām vajadzībām brīvību ierobežošanas aspektos darbojās komanda,  kurā  līdera lomu uzņēmās  Roberts.
Danieles komandā analizēja partnerjautājumu aspektus. Gloria izteica viedokli par abortu kā nedzimušo bērnu brīvības uz dzīvību ierobežošanu. Sandra darbojās komandā,  kurā  apskatīja notikumus Adugs kompānijā,  Evika pārliecinoši angliski diskutēja par etniskās un politiskās identitātes atšķirībām,  par to,  kas notiek, ja tās sajauc. Arī Beāte, Sintija, Kārlis, Emīls lieliski iekļāvās un sadarbojās savas komandās.
Visu stiprā puse bija prasme sadarboties, iedziļināties problēmu aktualizēšana, prasmē pamatot, izmantojot faktus un argumentus.
Visi balvās par ieguldījumu saņēma  Splendit Palace kino biļetes.
 

Sociālo zinību skolotāja Sandra Erinovska

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: