Transmitting our cultural heritages to new generations

Trešais apmācības brauciens

No 2021.gada 8.novembra līdz 13.novembrim, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības pasākumus,  Olaines 1.vidusskolas delegācija trīs skolotāju un četru skolēnu sastāvā devās uz trešo apmācību braucienu partnerskolā Vila Verde, Portugālē.
 


Pirmdien skolā notika oficiāla tikšanās ar skolas administrāciju, iepazināmies ar izglītības sistēmu Portugālē. Dienas otrajā pusē devāmies mācību ekskursijā pa Vila Verde, apskatījām ievērojamākos arhitektūras pieminekļus.
Otrdien skolēni prezentēja savu sagatavotos māja darbus par divām tēmām – ‘Mīti un leģendas’ un ‘Māksla un arhitektūra’. Pēcpusdienā bija flīžu apgleznošanas paraugstunda un praktiska nodarbība – skolēni uz flīzēm veidoja projekta logo.   
Trešdien devāmies mācību ekskursijā pa Bragu, trešo lielāko Portugāles pilsētu. Vakarā iepazināmies ar Fado mūziku.
Ceturtdien apmeklējām ostas pilsētu Porto, iepazināmies ar tās arhitektūru un vēstures pieminekļiem.
Piektdien notika projekta darba izvērtējums, izveidojām sienas dekoru no skolēnu izveidotā projekta logo. Skolotāji apsprieda projekta turpmāko norisi, tika norunāti nākošo apmācību tikšanās laiki un precizēti sasniedzamie mērķi un uzdevumi.
Nākošā tikšanās ir paredzēta Latvijā, no 2022.gada 14.febrāra līdz 18.februārim. Tikšanās tēma – ‘Tautas mūzika un dejas’. Pēdējais mācību brauciens ir uz partnerskolu Džulianovu, Itālijā, tikšanās Itālijā ir paredzēta no 2022.gada 4.aprīļa līdz 8.aprīlim, tikšanās tēma ‘Tradicionālie ēdieni’., Tradicionālā arhitektūra’.
Šajā mācību gadā notika arī jaunu dalībnieku uzņemšana projektā, jo Covid 19 pandēmijas dēļ, projekts tika pagarināts par vienu mācību gadu. Skolēniem vajadzēja sagatavot prezentāciijas par divām tēmām – ‘Mīti un leģendas’, ‘Māksla un arhitektūra’, kā arī tās prezentēt. Tā kā mēs vasarā nepiedalījāmies skolotāju tikšanās pasākumā partnerskolā Trnavā, Slovākijā, tad uz mācību braucienu Itālijā dosies astoņi 10.-11.klašu skolēni un trīs skolotāji.

Lilija Zujeva

Mājas darbi:
Myths and legends (mīti un leģendas)
Arts and architecture (māksla un arhitektūra)

Foto no brauciena