Aktualitātes

11.06.2021.

Olaines 1.vidusskola noslēdz sadarbības līgumu ar Banku augstskolu

2021.gada pavasarī, atsaucoties uz Banku augstskolas (BA) piedāvājumu  Latvijas vidusskolām, arī Olaines 1. vidusskolas 10.klasēm piedāvājām iespēju noklausīties augstskolas docētāju vieslekcijas, kas saistītas ar jaunieša izvēlēto mācību kursu komplektu (virzienu) vidusskolā un karjeras plānošanu pēc vidusskolas.


No Banku augstskolas plašā piedāvājuma izvēlējāmies lekcijas par zaļo domāšanu, lēmumu pieņemšanu, komunikāciju biznesā un biznesa uzsākšanu bez kapitāla. Jaunieši iesaistījās diskusijās, atsaucīgi novērtēja šāda līmeņa sarunas.
Sadarbība turpināsies ar 8.jūnijā Banku augstskolā noslēgtu divpusēju sadarbības līgumu, ko parakstīja Banku augstskolas rektore Līga Peiseniece un Olaines 1.vidusskolas direktors Jāzeps Volāns. Sarunā ar rektori tika pārrunāti augstskolas un mūsu skolas vispārējās vidējās izglītības mācību programmas saskares punkti, dodot iespēju vidusskolēniem, kuri uzsākuši mācības pēc kompetencēs balstītā mācību satura specializētajā kursā “Uzņēmējdarbības pamati” ar augstskolas pasniedzēju iesaisti iepazīt inovatīvus nākotnes biznesa modeļus, to vadību - dzīvot ar skatu nākotnes modernajā pasaulē, bet šī kursa praktisko daļu veikt savā pilsētā ar Olaines novada uzņēmējdarbības atbalsta centra iesaisti. Savukārt padziļinātajos kursos un projektu darbā jauniešiem būs iespēja sadarboties ar Banku augstskolu, saņemot konsultācijas dizaina domāšanā, biznesa angļu valodā un citās jomās.  
Banku augstskolas rektore Līga Peiseniece: “Paldies par uzņēmību Olaines 1.vidusskolai! Banku augstskolas vieslekciju ziņā šī skola ir viena no pašām čaklākajām ciemos aicinātājām. No augstskolas puses turpināsim šo virzienu, bet esam gatavi piedāvāt savas idejas arī skolotāju mūžizglītības pasākumiem. Mums ir iespējas dalīties zināšanās, kuras uzkrājuši mūsu docētāji, veidojot un vadot studiju programmas. Ir lekciju kursi par zaļo domāšanu un patēriņa uzvedības maiņu, par dizaina domāšanu, par finanšu pratību, par digitālajām prasmēm un FinTech nozares potenciālu nākotnē. Mūsu kopīga vēlme ir, lai ikvienas skolas vai ģimnāzijas audzēkņiem būtu pieejama daudzpusīga informācija par augstākās izglītības attīstību, inovatīvām pārmaiņām un iespējām, ko varam sniegt skolēniem kā mūsu topošajiem studentiem.  Olaines 1.vidusskolas audzēkņi tagad būs soli tuvāk tam, lai veiksmīgi izvēlētos sev piemērotākos nākotnes studiju virzienus un turpmākas karjeras veidošanu.”
Banku augstskola dāvināja skolai dizaina priekšmetu-dzīvo gleznu, kura jākopj un jāaudzē visu sadarbības laiku.

Elita Kalnbērza
Olaines 1.vidusskolas
dierektora vietniece izglītības jomā

Banku augstskolā noslēgts divpusējs sadarbības līgumu, ko paraksta Banku augstskolas rektore Līga Peiseniece un Olaines 1.vidusskolas direktors Jāzeps Volāns

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: