Aktualitātes

24.05.2021.

Seminārs 11.klašu skolēniem

Skolēni un skolotāji projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai” ietvaros piedalās Valsts izglītības satura centra organizētajā SEB bankas  seminārā “Ekonomika, investīcijas, ilgtspēja: aktualitātes un nākotnes vīzija”.


2020./2021. mācību gada pēdējā nedēļā 11. klases skolēniem  ekonomikas mācību stundās bija iespēja piedalīties seminārā “Ekonomika, investīcijas, ilgtspēja: aktualitātes un nākotnes vīzija”. Tajā pieredzē dalījās  SEB bankas eksperti.

Pasākumu atklāja SEB bankas valdes loceklis Kārlis Danēvičs, novērtējot un uzsverot Latvijas skolēnu talantus un prasmes ekonomikas apguvē skolā. Šajā mācību gadā arī mūsu skolas 11. klases skolniece piedalījās ekonomikas olimpiādē, iegūstot 2. vietu.
Semināra turpinājumā ekonomists Dainis Gašpuitis iepazīstināja ar ekonomikas aktualitātēm, analizēja ekonomisko situāciju valstī, Eiropā un pasaulē. Skolēnus ļoti ieinteresēja SEB  Finanšu tirgus pārvaldes vadītāja Andra Lāriņa stāstījums “Nauda un tās vērtība: kā neapmaldīties investīciju džungļos”. Tēmu par investīcijām bija izvēlējušies daudzi skolēni kā sava praktiskā darba ekonomikā pētījuma objektu. Tagad bija iespēja pārliecināties par pašu izpētīto un salīdzināt to ar eksperta redzējumu.
Ļoti vērtīgi bija ieklausīties Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītāja .Jāņa Ozoliņa paustajā par to, kas ir ilgtspēja un kāpēc visi par to runā.  Pašu eksperts  akcentēja savas runas noslēgumā, aicinot vienmēr “rīkoties tā, it kā mēs plānotu šeit palikt”.
  Noslēgumā skolēniem bija iespēja uzdot jautājumus. Tika  apspriests, kāpēc ir krass metāla cenu kāpums tirgū, jautāts par aktuālo starptautiskajā tirgū. Kā arī vēl pēc semināra iesniegtajos skolēnu darbos izskanēja atziņa, ka “naudai jāļauj pelnīt naudu, saprotot, ka lielāka peļņa iespējama tomēr, tikai nebaidoties riskēt, bet vienlaikus darboties investīciju jomā ilgtermiņā!  Un noteikti izglītojoties visdažādākajās jomās, lai saprastu tirgu kā “dzīvu organismu”.

Ekonomikas skolotāja Sandra Erinovska

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: