Latvijas skolas soma

Izrāde 7.klašu skolēniem

Olaines 1. vidusskolas visas  četras 7. klases 2021.gada 7.maijā  skatījās Goda teātra piedāvāto  jauniešu izrādi #Bezfiltra, kuras norisei varēja  sekot YouTube platformā, lomās iejutās aktieri  Edgars Ozoliņš un Rolands Beķeris.


Pēc tam izrāde tika analizēta teātra mākslas stundās. Vairākums skolēnu atzina, ka izrāde bijusi interesanta,  saistīta ar reālo dzīvi un tajā atainotas aktuālas problēmas (kā gūt popularitāti, atteikties vai pieņemt piedāvātās naudas peļnas iespējas, izglītības nepieciešamība, atkritumu šķirošana, u.c.). Skolēni varēja uzzināt, kā tiek veidoti TikTok klipi, dažiem tas atgādināja, kā centušies  ar draugiem vai nu ar brāli, vai māsu uzņemt video, ko ievietot You Tube platformā.
Bija skolēni, kuri izrādi uzskatīja par garlaicīgu, jo izrādes problēmas viņus neinteresē. Taču viņi atzina, ka izrādei bijusi laba kvalitāte (gan aktierspēles, gan pārraides), valdījusi  labestīga noskaņa ar patīkamu humoru.
Aktieri esot spēlējuši pārliecinoši, jo radies reālu attiecību iespaids, it kā vērotu no malas 2 klasesbiedru vai paziņu sarunu.
Skolēniem bija iespēja izrādes laikā rakstīt komentārus.  Daži no tiem tika nolasīti izrādes beigās, līdz ar to skatītāji pārliecinājās, ka izrāde tiešām ir tiešsaistes un ka viņi arī ir daļa no izrādes.
 

Teātra mākslas skolotāja
Evija Liepkalne