It's Time to Care

Tikšanās ar ķīmijas inženieri

2021.gada 08.aprīlī projekta dalībnieki tiešsaistē tikās ar Dainu Ozolu, uzņēmuma “Olaines ūdens un siltums” ķīmijas inženieri un bijušo VARAM Vides aizsardzības departamenta darbinieci. Viņā sniedza atbildes uz jautājumiem, kas saistīti au ilgtspējīgu ūdens izmantošanu.


Eksperte atzinīgi novērtēja izvirzītos jautājumus. Tie esot pārdomāti, veidojot sistēmu, loģiski pārejot no vienas tēmas uz otru.
D. Ozola stāstīja par to, kā Olainē tiek iegūts dzeramais ūdens, kā tiek pārbaudīta un nodrošināta tā kvalitāte. Skolēniem radās jautājumi, kādas tieši vielas ūdenī tiek noteiktas, kādi ir kvalitatīva dzeramā ūdens standarti.
Tālāk tika stāstīts par to, kādi ir dažādu uzņēmumu ūdens taupīšanas un otrreizējas izmantošanas paņēmieni. Tā kā D. Ozola pirms dažiem gadiem strādāja VARAM, viņa varēja sniegt informāciju arī par valsti kopumā – valsts nostāju un pasākumiem ūdens kvalitātes standartu noteikšanā, nodokļu kopumu, kas saistīti ar ūdens taupīšanas veicināšanu.
D. Ozola bija sagatavojusi arī īsi sniegtās informācijas apkopojumu, kas palīdzēs labāk pārdomāt un izprast dzirdēto. Viņa norādīja arī uz papildu informācijas avotiem.
Eksperte atzinīgi novērtēja izvirzītos jautājumus. Tie esot pārdomāti, veidojot sistēmu, loģiski pārejot no vienas tēmas uz otru.

Ilze Gaile

bilde no virtuālās sapulces, trīs skolotāji un vieslektorebilde no virtuālās sapulces, trīs skolotāji un vieslektorebilde no virtuālās sapulces, trīs skolotāji, skolēni un vieslektore