Aktualitātes

Olaines 1.vidusskola Draudzīgā aicinājuma skolu reitingā-2019 starp labākajām Latvijas skolām

2019.gada 25.novembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē tika apbalvotas  labākās Latvijas izglītības iestādes, kurās ir iespēja iegūt vidējo izglītību. Apkopojums tiek veikts pēc skolēnu rezultātiem centralizētajos eksāmenos (CE) latviešu valodā, matemātikā, angļu valodā, dabas zinātnēs (bioloģija, fizika, ķīmija), vēsturē un skolas kopvērtējuma četrās nominācijās- ģimnāzijas (tajā skaitā arī valsts ģimnāzijas), pilsētu (lielpilsētas un pilsētas) vidusskolas, lauku vidusskolas, specializētās skolas.


Saņemtā balva ietver ļoti lielu darbu un atbildību-gan no skolēnu, gan skolotāju puses. Tāpēc īpaši esam gandarīti par sasniegto:

  • no 390 vidējās izglītības iestādēm, kurās skolēni apgūst vidējo izglītību un kārtoja CE, esam 16.vietā valstī;
  • mūsu rezultāti ir labāki par 38 Latvijas ģimnāziju sasniegumiem (kopā ir 47 ģimnāzijas);
  • 173 Latvijas lielpilsētu un pilsētu skolu grupā kopvērtējumā ieņemam 6.vietu;

Latvijas pilsētu vidusskolu grupā iegūta 1. vieta, apbalvojums Mazā pūce un pateicība skolas vadībai par izcilu  mācību darba organizāciju.

Draudzīgā aicinājuma fonda Skolu reitingu organizē Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas atjaunotājs un ilggadējs tās vadītājs, Draudzīgā aicinājuma fonda dibinātājs un vadītājs Jānis Endele.

Pasākumā skolu pārstāvēja daļa no skolotājiem, kuri gatavoja skolēnus CE-Ilona Ivanova un Kārlis Zalpēters(matemātika), Inese Zāle (angļu valoda) un direktora vietnieces Ruta Ličāgina, Elita Kalnbērza. Lielu paldies uz Ogri  sūtām arī skolotājai Ingai Laipniecei, kura gatavoja skolēnus latviešu valodas eksāmenam un audzināja mūsu 2019.gada absolventus! Paldies visiem pedagogiem, kuri no sirds strādāja, iedvesmoja un motivēja skolēnus augstiem sasniegumiem!

Paldies Olaines pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālistei Nataļjai Tropkinai, kas bija  kopā ar mums svinīgajā ceremonijā un fotografēja pasākumu!

Foto un informācija http://konkurss.lv/da_eks/index.php , https://www.olaine.lv/lv/jaunumi/sveicam-olaines-1-vidusskolu-ar-1-vietu-pilsetu-grupa-draudziga-aicinajuma-fonda-skolu-reitinga .

Direktora vietniece E.Kalnbērza