Panākumu universitāte

“Panākumu Universitātes” gada noslēgums

2018./2019.mācību gadā profesionālās pilnveides izglītības programmas „Panākumu Universitāte” (PU), kas ir Eiropas Tālmācības vidusskolas akreditēta profesionālās pilnveides izglītības programma jauniešiem, aktivitātēs piedalījās 77 mūsu skolas jaunieši (10.,11.klases). Mācību gada laikā skolēni 8 reizes brauca uz BA Turība, lai aktīvi piedalītos 14 lekcijās, kuras vadīja 25 veiksmīgas personības. Pārrunu temati bija orientēti uz mērķa izvirzīšanu, līderismu un reklāmu uzņēmējdarbībā, kā arī tika skartas katru jaunieti interesējošas tēmas par karjeras plānošanu un darba devēja/darba ņēmēja savstarpējām attiecībām, uzvedības kultūru savstarpējā komunikācijā.


28.martā jaunieši piedalījās Panākumu sesijā-10.klases devās uz nodarbību Latvijas Bankas zināšanu centrā "Naudas pasaule", kur varēja papildināt zināšanas ekonomikā, bet 11.klases iepazina Latvijas Republikas Saeimu, vērojot   mazu brīdi arī notiekošo sēžu zālē, kur ar saviem viedokļiem par attiecīgajā sēdē izskatāmajiem jautājumiem uzstājās deputāti M.Bondars, J.Strīķe, A.Kaimiņš un D.Reizniece-Ozola. Skolēni atzina, ka sēde pārsteigusi ar deputātu ne visai pozitīvo uzvedības kultūru, bet labprāt būtu klausījušies arī citu deputātu uzstāšanos.

24.aprīlī - šī gada „Panākumu Universitātes” noslēguma dienā septiņi skolēni pildīja lielo BA Turība testu par gada lekciju tēmām, bet visi pārējie piedalījās PU konkursā par reklāmas izveidi kādam pašu izveidotam produktam no dotajiem materiāliem. Testā vislabāk veicās 11.b klases jaunietei Elzai Valdmanei, kura ieguva 25% atlaidi studijām BA Turība vienam mācību gadam. Viņai jau 10.klasē bija izdevies iegūt 100% atlaidi, tāpēc abas balvas summēsies, ja pēc 12.klases vēlēsies studēt BA Turība. APSVEICAM! Reklāmas konkursā interaktīvi piedalījās divas 10.klašu komandas-malači!

Izlaiduma daļā 31 Olaines 1. vidusskolas skolēns saņēma apliecību par profesionālās pilnveides izglītību “Darba ar jaunatni vadība programmā Panākumu Universitāte”. Ceru, ka iegūtās zināšanas jauniešos veicinās prasmi gūt savus personīgos panākumus! Lai veicas!

Par atbalstu, sekmējot jauniešu zināšanu un prasmju apguvi neformālajā izglītībā, pateicības saņēma direktors Jāzeps Volāns, Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs un šī teksta autore. Uz tikšanos nākamgad Panākumu Universitātē!

 Komerczinību skolotāja E.Kalnbērza