Citi sasniegumi

“Dimants procesā” - biznesa simulācijas spēles TITAN uzvarētāji

Spēle JA TITAN ir izstrādāta, lai ļautu skolēniem iejusties īsta uzņēmēja statusā. Tās darbība notiek 2035. gadā, nākotnes intensīvās tiešsaistes tirgū, kur katrai komandai ir jāizstrādā stratēģija, kā visveiksmīgāk tirgot datorus un gūt panākumus.


29. janvārī Rīgā SEB bankas notika biznesa simulācijas spēles TITAN fināls, kurā pirmo vietu ieguva mūsu skolas komanda, kuras satāvā bija  12.b klases skolēni Kārlis Eiduks, Krista Viola Vanaga  un Maija Osīte. Mūsu skolas komandas vairākkārt piedalījušās šajā spēlē, bet uzvarētāju godā pirmo reizi.  Lai nonāktu uzvarētāju godā, bija jāuzvar reģionālajā  un pusfināla spēlēs.  Fināla spēle bija nopietns paŗbaudījums, jo Latvijas čempionāta finālā labākā komanda tika noteikta pēc diviem kritērijiem – spēlē sasniegtā panākumu indeksa un spēles stratēģijas prezentācijas žūrijai, kurā komanda demonstrē spēles laikā uzkrātās zināšanas un prasmi tās pielietot.

Pēc spēles intervijā komandas kapteinis Kārlis Eiduks teica: “Lai arī spēles pirmajā posmā ieguvām zemu rezultātu un gandrīz tikām izslēgti no tālākas dalības, esam gandarīti, ka spējām noticēt sev un sevis izvēlētajai stratēģijai. Turpinājām to attīstīt un meklējām jaunas taktikas no sacensībām uz sacensībām, neļaujot konkurentiem mūs pārspēt. Dalība šai projektā un iespēja sacensties ļāva iegūtās teorētiskās zināšana pielietot praktiski. Apguvām spēju pieņemt ātrus lēmumus, veicot izmaiņas stratēģijā un reaģējot uz konkurentu izraisītām neparedzētām situācijām sacensību laikā.”

Žūrijas pārstāve, RBS pasniedzēja Inga Jākobsone. “TITAN biznesa stratēģiskā spēle ir lieliska iespēja jauniešiem apgūt biznesa domāšanu, stratēģijas izstrādi un taktikas izvēli, izvērtējot situāciju tirgū. Šīs iemaņas ir tieši tās, kas nepieciešamas Latvijas uzņēmējiem, lai būtu konkurētspējīgi starptautiskajā tirgū. Tādēļ esam ļoti priecīgi, ka mums ir šādi jaunieši: atvērti, zinātgriboši un radoši, kas sevi ir gatavi pierādīt virtuālajā uzņēmējdarbības vidē”  

Izmantoti JAL materiāli

Brigita Eltermane