Aktualitātes

Labdarības nedēļa „Atver sirdi!”

Olaines 1.vidusskolas parlaments no 10.12.2018. līdz 15.12.2018. aicina piedalīties labdarības nedēļā
“Atver sirdi!”

Olaines 1.vidusskola jau septīto gadu organizē labdarības nedēļu “Atver sirdi!”, kuras mērķis ir palīdzēt Olaines novada bērniem ar būtiskiem veselības traucējumiem.
Šī gada labdarības nedēļā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti mazās olainietes Kates Kurciņas (5 gadi) veselības uzlabošanai.


Katei ir pieci gadi, viņa ir ļoti enerģiska un pozitīva meitene. Kate ir plānots un dikti gaidīts bērniņš, bet arī diezgan steidzīgs, jo piedzima stipri pirms noteiktā laika un ļoti, ļoti maziņa - 31 cm un 660 g. Jau no pirmās dzīves dienas Kate ir parādījusi, ka ir cīnītāja, jo pats sākums bija ļoti smags. Grūtības ne Katei, ne ģimenei nav svešas līdz pat šim brīdim, un visticamāk ar daļu no tām nāksies sadzīvot visu dzīvi. Pirms pāris gadiem ārsti uzstādīja Katei diagnozi – autisms. Bet tikai šogad speciālisti konstatēja, ka meitene ir vājdzirdīga. Kate nerunā, arī garīgā attīstība kavējas. Dienas lielākā daļa Katei paiet bērnudārzā kopā ar asistentiem un grupas bērniem – tur daudz un dažādu aktivitāšu līdz pat vēlai pēcpusdienai. Un tās visas veltītas meitenes attīstības veicināšanai. Ideālā gadījumā reizi pusgadā izdodas nokļūt uz valsts apmaksātām rehabilitācijām. Papildu dārziņa speciālistiem (fizioterapeits, logopēds, speciālais pedagogs) Kate regulāri apmeklē reitterapiju un osteopātu. Pilnīgi noteikti var teikt, ka viss iet uz priekšu un pozitīvā virzienā. Un tas ir galvenais. Jāatzīst gan, ka sasniegumu temps ir neciešami lēns. Kate kļūst arvien uzmanīgāka, arvien vērīgāka un maķenīt varošāka, pieņemot šos dzīves noteikumus, ģimene saprot, ka kurnēt nedrīkst – ir jāstrādā. Katei jāpalīdz kļūt pēc iespējas patstāvīgākai, kopā ar speciālistiem jāatrod un jāapgūst veids, kā Katei komunicēt ar apkārtējiem. Un paralēli visam ir jāpalīdz meitenei līdzsvarot savas emocijas. Lai gan abi vecāki strādā, tomēr nodrošināt vairāku speciālistu regulāru apmeklējumu ir finansiāli diezgan grūti, tādēļ ģimene lūdz sabiedrības atbalstu.

Lai Kate uzlabotu savu veselību, nepieciešams nopietns darbs un tikpat nopietni finansiālie līdzekļi (apmēram 3000 € gadā), tāpēc ģimene lūdz ziedotāju atbalstu osteopāta un reitterapijas izdevumu segšanai.

Labdarības nedēļas aktivitātes:

  • Labdarības tirdziņi:
    *10.12. Gardumu tirdziņš

    *14.12. Dāvanu tirdziņš.
  • Iespēja ziedot naudas līdzekļus ziedojumu kastītē no 10. līdz 14. decembrim 1.stāva vestibilā!
  • Vēstuļu rakstīšana un zīmējumu zīmēšana Katei.
  • 15. decembrī plkst.18.00 aicinām visus olainiešus un viesus apmeklēt labdarības koncertu skolas aktu zālē. Ieeja par ziedojumiem. No plkst.17.00 skolas vestibilā– labdarības tirdziņš.
    Pēc koncerta notiks labdarības izsole. Aicinām  labos eņģeļus, kas vēlas savas pašgatavotās dāvaniņas (adītas zeķes, gleznas u.c.) piedāvāt tirdziņam vai izsolei, atnest tās uz Olaines 1.vidusskolas 101.kabinetu līdz 10.decembrim.

PALĪDZĒSIM KATEI! KOPĀ MUMS IZDOSIES!