Latvijas skolas soma

Filma "BALTU CILTIS"

Savu senāko sakņu izzināšana ir fundamentāli svarīga, lai saprastu, no kurienes mēs nākam, un lai varētu droši un pārliecināti doties tālāk. Filma "BALTU CILTIS" ir izcila iespēja to darīt! Ieraudzīt, līdzpārdzīvot un sajust senatnes un brīvības spēku, ko ņemt sev līdzi šodienā un nākamībā.


Valsts svētku nedēļas ietvaros, 13. novembrī programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros ar vidusskolas jauniešiem organizējām mācību filmas seansu. Pēc filmas bija tikšanās ar filmas radošo komandu - izcili talantīgajiem un radošajiem brāļiem Ābelēm.  Jaunieši augstu vērtē gan filmas vizuālo baudāmību, gan faktoloģisko bagātību. Man par prieku neesmu vienīgā, kura filmu redzējusi 3 reizes un labprāt skatītos vēl! Atzīšos, ka šī bija mana gaidītākā simtgades filma, un nudien nav likusi vilties! Ticu, ka filmai būs izcili panākumi arī ārpus Latvijas! 

Liels paldies Laurim un Raitim Ābelēm par ciemošanos un atbildēm uz jauniešu jautājumiem! Jaunieši iedvesmoti un lepni par kvalitatīvu kino, kas tapis Latvijā!

Saules mūžu Latvijai!

Vēstures skolotāja Liene Dreimane