Water Unites Us

Tikšanās Portugālē

No 24.02.2018.-03.03.2018. Olaines 1.vidusskolas skolas delegācija 5 cilvēku sastāvā devās uz pirmo Erasmus+ projekta 'Water unites us' mobilitāti Paredes de Coura Portugālē. Braucienā devās projekta koordinatore Lilita Zujeva, skolas direktors Jāzeps Volāns un 10.klašu skolēni Lauris Meļņikovs, Markuss Baratinskis un Kristiāns Miglinieks.


Mobilitātes laikā visi partnervalstis prezentēja savu mājas darbu - 'Vietējās tradīcijas' un 'Ūdens sporta veidi', bija tikšanās ar Paredes de Coura municipalitātes pārstāvjiem. Vizītes laikā apmeklējām Paredes de Coura muzeju, iepazināmies ar pilsētas vēsturi, guvām priekšstatu par vietējām tradīcijām un svētku pasākumiem. Bija iespēja apmeklēt arī tuvākesošās pilsētas Melgaco un Viana do Castelo. Diemžēl slikto laika apstākļu dēļ mūsu skolēniem nebija iespēja izmēģināt savus spēkus sērfošanā, taču varējām mazliet izbaudīt okeāna varenību. Nedaudz iepazinām arī Porto.

Nākamā projekta tikšanās notiek no 14.04.-21.04.2018., skolu braucienā pārstāv Alīne Kurme, Nika Valērija Vēvere, Ksenija Vasiļjeva, skolotājas Lilita Zujeva un Lelda Balode. Mājas darba tēma - 'Ūdens ķīmiskais sastāvs un tā parametri'.

Projekta koordinatore Olaines 1.vsk. L.Zujeva

tikšanās bildēs [PDF]
ūdens sports [PDF]
tradīcijas [PDF]