Aktualitātes

21.02.2018.

Skatuves runas konkurss un mazo formu uzvedumu starpnovadu skate

2018. gada 12.februārī, Salaspils k/n “Rīgava” tika aizvadīta interesantiem priekšnesumiem, rosīga un arī satraukumu pārpilna diena. kas kopā pulcēja ap 100 dalībnieku no 12 dažādām izglītības iestādēm Carnikavas, Ķekavas, Olaines, Ikšķiles un Salaspils novados. Konkurss tika rīkots, lai profesionāli tiktu novērtētas dalībnieku skatuves runas iemaņas, kā arī tiktu apzināts un vērtēts skolēnu teātru veikums, veicinot pieredzes apmaiņu un labās prakses piemēru popularizēšanu.


Māra Zālīte, Imants Ziedonis, Ojārs Vācietis, Rainis, Ieva Samauska, Māra Cielēna, Astrida Lindgrēne – tie ir tikai daži no autoriem, kuru darbus dalībnieki bija izvēlējušies skatuves runas konkursam. Dalībnieku sniegumu vērtēja profesionāļu komanda - režisore un pedagoģe Dace Liepniece, aktieris Māris Andersons un aktieris, režisors, producents Jānis Kaijaks. Viņi neskopojās ar ieteikumiem, uzslavām un uzmundrinājuma vārdiem un bija patiesi gandarīti par dalībnieku augsto sagatavotības līmeni. Jāatzīst, žūrija ne reizi vien nonāca sarežģītas izvēles priekšā, jo tālāk uz konkursa II kārtu, kas notiks 5. aprīlī Jūrmalas teātrī, vien var tikt izvirzīti pieci labākie skatuves runas izpildītāji, kas sasnieguši augstāko punktu skaitu.

Lai arī mūsu skolas pārstāvji uz II kārtu izvirzīti netika, ar sasniegumiem, roku liekot pie sirds, varam patiesi lepoties, jo izdarīts tika vislabākais, cik nu katrs spēja, neskatoties ne uz apaukstēšanos un vīrusiem, ne olimpiādēs un citos ikdienas uzdevumos gūto pārslodzi.

Rezultāti:

  • 1.kl. Keita Šmite - 3. pakāpe
  • 2. - 3. kl. Roberts Virsis - 2. pakāpe
  • 4. - 6. kl. Artūrs Ralfs Joksts - 2. pakāpe
  • 7. -9. kl. Marija Patrīcija Jureviča - 1. pakāpe
  • 10. - 12. kl. Katrīne Buķe - 1. pakāpe
  • 8.-12.kl. teātra pulciņš – 2.pakāpe.

Paldies, jums - radošie, drosmīgie un talantīgie! 
Gaidīsim nākamo sezonu ar jauniem daudzsološiem sniegumiem un izciliem rezultātiem!

skolotāja Inga Laipniece

 

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: