Pasākumi/Aktivitātes

30.11.2017.

2.b klase dodas uz kino

29.novembrī 2.b klase devās iepazīties ar animācijas filmu pasauli.


Iesākumā kinoteātrī "Splendid Palace" skolēniem bija iespēja noskatīties multfilmas "Lupatiņi" veidotāju jaunāko sniegumu "Bize un Neguļa". "Bize un Neguļa" ir stāsts par meiteni Bizi, kura visvairāk par visu pasaulē vēlas iemācīties slidot, bet tieši pirms Ziemassvētkiem pasaulē ierodas brālītis. Vecākiem vairs nav laika Bizei, bet no laukiem atbraukusī vecmāmiņa nemāk ne slidot tik labi kā tētis, ne lasīt vakara pasaciņu tik labi kā mamma. Lai atgūtu vecāku uzmanību, Bize kopā ar savu iedomu draugu Neguļu izdomā viltīgu plānu, kā aizsūtīt mazo brālīti kopā ar vecmāmiņu uz Mēnesi.

Animācijas filma “Bize un Neguļa” pirmizrādi piedzīvojusi 2017. gada septembrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā “Kids Weekend” un izvirzīta Nacionālajai balvai “Lielais Kristaps” piecās nominācijās.

Uzreiz pēc filmas skolēni piedalījās izglītojošā un atraktīvā lekcijā par animācijas filmas veidošanu un šajā procesā iesaistītajam profesijām. Lekcijā bija iespēja uzzināt vairāk par to, kā filmas ideja pārtop scenārijā, stāsta tēli iegūst dizainu, tiek izstrādāti filmas foni, notiek balsu kastings un mūzikas ieraksts, un kā norit pats animācijas process. Lekciju vadīja filmas autori - režisors Edmunds Jansons (“Lupatiņi”, “Pavasaris Vārnu ielā”, “Kora turneja”) un mākslinieks Reinis Pētersons (“Lupatiņi”, “Mēnesim robs”, “Līze Analīze”).

klases audzinātāja Santa Arāja-Bērziņa

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: