Junior Achievement Latvija dalībskolas aktivitātes

Mūsu jaunieši Tallinas skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgū

10. un 11.februārī JA Latvija organizētā starptautiskā uzņēmējdarbības projekta “Central Baltic student Enterprise without Borders” ietvaros vidusskolēni Amanda Ieva Ķupe, Vairis Stramkalis, Ritvars Gailīts un Artūrs Brahmanis devās uz  starptautisko skolēnu mācību uzņēmumu (SMU)gadatirgu Tallinā.


Piektdienas vakarā visi 17 starptautiskie SMU prezentēja savu paveikto īpašā konferencē Tallinas biznesa skolā, satikās ar somu, zviedru, igauņu jauniešiem, plānoja savu uzstāšanos. Sestdienu pavadījām tirdzniecības centrā Rocca al Mare, kur tika organizēts starptautiskais SMU gadatirgus. Tajā piedalījās 17 SMU, kas izveidoti sadarbības projektā, 71 Tallinas skolu SMU un viesi no Moldovas, Narvas, Valgas, Pērnavas, Tartu. Vienlaikus notika otrs skolēnu SMU gadatirgus tirdzniecības centrā Kristiine, kur piedalījās vēl 141 mācību uzņēmums.

Mūsu skolas skolēni bija triju SMU dalībnieki - Amandas uzņēmums LEaF (latvieši, somi) pircējiem piedāvāja interesantus sienas pulksteņus, auduma penāļus un atslēgu piekariņus. Uzņēmumam  WOODVIBE (latvieši, igauņi, somi, zviedri), kurā darbojas Artūrs, veiksmīgi izdevās notirgot savu vienīgo izstrādājumu - koka audio austiņas par 50.00€. Uzņēmums LatEst, kura sastāvā ir Vairis, Ritvars un viens igauņu puisis, piedāvāja pašu izstrādātu un izgatavotu biznesa galda spēli “Jaunais uzņēmējs Baltijā”, kura bija ieinteresējusi daudzus un divi  pircēji to iegādājās. Prieks, ka visi trīs mūsu uzņēmumi komisijai bija iepatikušies un SMU pārstāvji bija uzaicināti uz interviju, kur 2 minūtēs jāprezentē savs SMU un jāatbild uz komisijas locekļu jautājumiem. Jaunieši no starptautiskā gadatirgus mājās atgriezās ar idejām, kā pilnveidot preču prezentācijas un stenda noformējumu - cerību pilni, ka nākamajā tirdziņā, kas 2. un 3. martā notiks Helsinkos, veiksies tikpat labi. Paldies pašvaldībai par transportu, skolotājiem - par sapratni un vecākiem - par atbalstu!

Komerczinību skolotāja E.Kalnbērza