Aktualitātes

2.12.2016.

11.klases jauniete izglītības darba vadītāju konferencē

30.novembrī 11.a klases skolniece Annija Skudra kopā ar Olaines 1. vidusskolas direktora vietniecēm R. Ličāginu un E.Kalnbērzu piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) reģionālajā konferencē TAGAD, kas notika BA Turība.


Par jauno, kompetenču pieejā balstīto mācību saturu, kas skolās tiks īstenots no 2018./2019.mācību gada, runāja gan IZM izglītības departamenta direktore E.Papule, gan Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs G.Catlaks, gan VISC pārstāve Z.Oliņa. Kamēr izglītības iestāžu vadītāji strādāja darba grupās un mācījās, ar ko sākt īstenot kompetenču pieeju skolā un domāja, kā tikt galā ar izaicinājumiem, tikmēr radi! uzaicinātie divdesmit  jaunieši no dažādām skolām cītīgi strādāja domnīcā “Radot sevi skolā, radu skolu sev!”, ko vadīja Radošās darbības nedēļas radi! komanda L.Sparānes vadībā sadarbībā ar Britu padomi Latvijā  -pirmo reizi šāda mēroga konferencē viena no tās daļām bija veltīta jauniešiem-tiem, kuri mācīsies pēc jaunā mācību satura.      Vidusskolēnu grupa izstrādāja savas vīzijas par to, kādu viņi paši redz skolu nākotnē, un kādas kompetences viņi vēlas iegūt skolā, lai spētu tālāk attīstīt sevi un sabiedrību kopumā-izveidoja nākotnes skolas demo versiju un prezentēja radītās idejas skolas vides un mācīšanas metožu pilnveidei.

Pēc konferences A.Skudra teica: “Jūtos tā, it kā man vienu dienu būtu ļauts pa spraugu ieskatīties skolotāju istabā un saprast to, kas notiek izglītībā Latvijā un kas uztrauc skolotājus. Esmu ļoti gandarīta, ka tik liela pasākuma ietvaros piedalījos jauniešu domnīcā, kur vienas grupas vadību uzņēmos es pati. Diena bija ļoti interesanta un izdevusies!”

Direktora vietniece izglītības jomā E.Kalnbērza

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: