Labdarība

Labdarības akcija “Atver sirdi!”

Olaines 1.vidusskolas parlaments no 12.12.2016. līdz 17.12.2016. aicina piedalīties
labdarības nedēļā “Atver sirdi!”

Olaines 1.vidusskola jau piekto gadu organizē labdarības nedēļu “Atver sirdi!”, kuras mērķis ir palīdzēt Olaines novada bērniem ar būtiskiem veselības traucējumiem. Šī gada labdarības nedēļā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti mazā olainieša Marka Korecka (3 gadi) veselības uzlabošanai.


Marks piedzima priekšlaicīgi – 33.grūtniecības nedēļā, tāpēc zēns kādu laiku atradās kritiskā stāvoklī un mediķi cīnījās par viņa dzīvību. Nenobriedusi nervu sistēma, asins izplūdums smadzenēs un pārējie sarežģījumi ļoti ietekmēja bērna turpmāko attīstību. Visu pirmo dēla dzīves gadu vecāki veda viņu pie fizioterapeita, uz vingrošanu un masāžu un dara to joprojām. Kad Markam bija deviņi mēneši, vecāki saprata, ka situācija ir ļoti sarežģīta, jo viņš neturēja rokās priekšmetus, nesēdēja, nerāpoja, pat negriezās uz vēderiņa. Vecāki ir laimīgi, ka viņiem izdevās satikt burvīgu fizioterapeiti - Egiju Bidiņu. Uzreiz pēc bērna apskates Markam tika uzstādīta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka. Vecāki jutās izmisuši un depresīvi, taču uzreiz uzsāka rehabilitāciju – tika apmeklēts osteopāts, logopēds, Picler spēļu terapija, baseins. Vācijā Markam tika uzšūts speciālais apģērbs, kas atbalsta muskuļus un pareizi sadala slodzi, un tika uztaisīta ortoze kreisajai rokai, kura gandrīz nedarbojas.

Marks ir ļoti gudrs. Viņš runā pilnos teikumos, atpazīst krāsas, ģeometriskas figūras, dzīvniekus, daudz zina par mašīnām, prot skaitīt, zīmēt un veidot no plastilīna. Kopumā Marks dara visu to pašu, ko citi bērni, tikai to visu viņš apgūst mājās, jo bērnudārzu pagaidām vēl neapmeklē. Marks ir ļoti runīgs un sabiedrisks, ar humora izjūtu un savu viedokli par visu. Un, protams, viņam patīk sapņot par to, ko viņam uzdāvinās, vai par to, kas viņš būs, kad izaugs liels.

 Marka vecāku lielākā vēlēšanās ir, lai viņu dēls citu bērnu vidū justos komfortabli un lai viņa bērnība būtu laimīga un bezrūpīga. Lai sasniegtu iecerēto, Markam ir daudz jāstrādā. Pirmie rezultāti jau ir redzami, jo viņš prot sēdēt, nesen iemācījās pārvietoties četrrāpus, patstāvīgi iekāpt un izkāpt no dīvāna. Veseliem bērniem šīs prasmes neprasa lielas pūles, bet Marks to mācījās ilgi un ar lielu gribasspēku. Šādas, it kā nenozīmīgas prasmes dara zēnu daudz neatkarīgāku. Protams, Marks ļoti grib iemācīties staigāt, vairākus patstāvīgus soļus viņš jau var patstāvīgi paspert, taču mazajam ir grūti noturēt līdzsvaru.

Lai Marks izveseļotos, vēl nepieciešams nopietns darbs un tikpat nopietni finansiālie līdzekļi (apmēram 3000 € gadā). Lai Markam būtu vieglāk noturēt līdzsvaru, lai staigājot viņš justos droši, gaita būtu pareiza un kāja nedeformētos, viņam nepieciešamas speciālas ortozes, kuras var izgatavot Vācijā. Ar šīm ortozēm mazais varētu spert savus pirmos drošos un patstāvīgos soļus, kas ir Marka un viņa vecāku izlolots sapnis.  Speciālisti iesaka regulāras osteopāta nodarbības un citus rehabilitācijas pasākumus. Naudas summa ir ļoti liela, tāpēc Marka ģimene lūdz palīdzību.

Labdarības nedēļas aktivitātes:

  • Labdarības tirdziņi:
    *12.12. Gardumu tirdziņš.
    *13.12. Dāvanu tirdziņš.
  • Iespēja ziedot naudas līdzekļus ziedojumu kastītē no 12. līdz 16. decembrim 1.stāva vestibilā!
  • Vēstuļu rakstīšana un zīmējumu zīmēšana Markam.
  • 17. decembrī plkst.16.00 aicinām visus olainiešus un viesus apmeklēt labdarības koncertu skolas aktu zālē. Ieeja par ziedojumiem. No plkst.15.00 skolas vestibilā– labdarības tirdziņš.
    Pēc koncerta notiks labdarības izsole. Aicinām  Olaines iedzīvotājus, kas vēlas savas pašgatavotās dāvaniņas (adītas zeķes, gleznas u.c.) piedāvāt izsolei, atnest tās uz Olaines 1.vidusskolas 101.kabinetu līdz 15.decembrim.

 PALĪDZĒSIM MARKAM! KOPĀ MUMS IZDOSIES!

Papildus informāciju var iegūt, zvanot uz telefona numuru 67147305.