Aktualitātes

17.05.2016.

“Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi!”

Nopriecājušies par bagātīgu dāvanu no Monreālas latviešu sabiedriskā centra ekskursijai pa Vidzemes līvu vietām, sākām gatavot to (balva 400€ Latvijas izzināšanai).


Klases stundā precizējām maršrutu, sākām meklēt informāciju par pilīm un dabas objektiem. Katrs skolēns sagatavoja stāstījumu par kādu apskates objektu un ekskursijas laikā iejutās gan gida, gan fotogrāfa lomā. Sagatavošanās darbi bija veikti un 7. maijā devāmies ceļā.

Pirmais apskates objekts bija Turaidas muzejs. Apskatījām muzeja ekspozīciju un izstādes, uzkāpām galvenajā sargtornī, kura pieci stāvi ir vairāk nekā 38 metri augti. Papriecājušies par skaisto Gaujas senleju, devāmies uz nodarbību “Ko lems līvu likteņzirgs”. Tagad mēs katrs esam iemācījušies dažus vārdus līvu valodā, pinuši draudzības jostu, dziedājuši lībiski.

Tālāk mūsu ceļš veda uz Straupi – seno Hanzas pilsētu. Te klausījāmies klasesbiedru – mūsu gidu – stāstījumu par Lielstraupes pili, Straupes baznīcu un pils parku.

Pirms devāmies uz Cēsīm, pabijām pie Kvēpenes dižozola, apskatījām Ērgļu jeb Ērģeļu klintis, papriecājāmies par skaisto Gauju.

Cēsīs mūsu pārsteigumi tikai sākās, jo spēlējām viduslaiku spēles, domājām – vai mēs spētu būt labi bruņinieki, apskatījām Cēsu pili – pabijām gan tornī, gan pils cietumā. Priecājāmies par skaistajiem melnajiem gulbjiem, kurus redzējām Maija parka dīķos.

Jau pievakarē ieradāmies Āraišos, lai apskatītu Āraišu ezerpili – seno latgaļu apdzīvoto vietu uz ezera salas. Šī apmetne mums izsauca vislielāko izbrīnu – tik daudz nelielu guļbūves mājiņu vienviet!

Nemanot tuvojas vakars un arī mūsu plānotie objekti bija apskatīti. Noguruši, bet ļoti apmierināti, atgriezāmies mājās. Paldies par jauko ekskursiju sakām Monreālas latviešu centram un saviem vecākiem. Tā bija jauka diena!

 5.c klases skolēni un audzinātāja Silvija Garoza

 

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: