Panākumu universitāte

Panākumu universitātē viesojas V.Zatlers un J.Šteinbergs

13.aprīlī Panākumu universitātes nodarbību diena bija īpaša-notika programmas akreditācija un jauniešiem tika piedāvāta iespēja klausīties bijušo valsts prezidentu (2007-2011), ārstu, traumatologu-ortopēdu Valdi Zatleru un molekulārbiologu, raidījuma “Bez tabu” vadītāju Juri Šteinbergu.


Dienas pirmajā daļā V.Zatlers, kurš bija ļoti rūpīgi gatavojies šim pasākumam,  brīvā gaisotnē jauniešiem stāstīja par prezidenta darba niansēm  un atklāja vārda “panākumi” būtību no cita skatu punkta. Svarīgākās atziņas-

  • visu virza mīlestība un atzinība,
  • informācija ir zināšanas bez pieredzes,
  • panākumi ir paveiktais nevis izdomātais,
  • dzīvo un nepadodies,
  • mācies no neveiksmēm,
  • cilvēks ir vērtību nesējs (dzīvība, veselība, mīlestība, darbs),
  • bailes pieņemt lēmumu traucē gūt panākumus.

 

Prezidents caur  savas pieredzes prizmu un ar reāliem dzīves piemēriem, kas ietverti arī viņa grāmatā “Kas es esmu”, stāstīja, kā organizējama veiksmīga saruna, kā pieņemami svarīgi lēmumi un kā, viņaprāt, šobrīd var iedalīt visus žurnālistus. Skolēnus uzrunāja viņa atklātība par dažādu valstu lietišķās etiķetes normu atšķirībām diplomātiskajās attiecībās. Tikšanās ar V.Zatleru bija apstiprinājums tam, ka valsts prezidents=politiskā pieredze+ intelektuālais kapitāls. Skolēni to novērtēja un teica, ka pēc lekcijas viņiem mainījies priekšstats par bijušo prezidentu.

Pārtraukumā gan skolēni, gan pedagogi runāja ar Panākumu Universitātes akreditācijas komisiju. Mūsu skolu pārstāvēja 11. klases jaunietes Evita Kristiāna Pušpure un Inita Veļikodnaja. Paldies Jums!

Pēcpusdienā molekulārbiologs J.Šteinbergs savā bioloģijas un ķīmijas terminu piesārtinātajā lekcijā interesantā un ļoti vienkāršā veidā pastāstīja, kā tiek veikti un nolasīti DNS testi laboratorijā “ GenEra”. Patreiz laboratorija veic dažādus DNS medicīniskus testus un sadarbojas ar Latvijas medicīnas un tiesu iestādēm. Kā atzina jaunieši, J.Šteinbergs uzrunāja ar profesionalitāti, aizrautību, humoru un arī tie jaunieši, kurus neinteresē ķīmija un bioloģija, bija ar mieru klausīties vēl un vēl.

Tagad visiem 10. un 11.klašu skolēniem līdz 3.maijam e-vidē jāizpilda noslēguma tests un tad jau tiksimies pēdējā nodarbībā 5. maijā –Panākumu Universitātes izlaidumā, kuru vadīs Ralfs Eilands!

Komerczinību skolotāja E.Kalnbērza