Junior Achievement Latvija dalībskolas aktivitātes

Olaines 1. vidusskolas SMU produkti papildina izstādes “Iepazīsties-koks!” ekspozīciju

Pagājušajā mācību gadā 10. klases skolēnu Mairas Romanovičas un Ņikita Feoktistova vadībā darbojās skolēnu mācību uzņēmums (SMU) “NOM”, kas izgatavoja audio austiņu uztinējus no Latvijā pieejamā materiāla-koka. SMU «NOM» Vislatvijas skolēnu mācību  uzņēmumu Ziemassvētku gadatirgū Rīga Plaza 2014.gada decembrī ieguva atzinību, viņu produkciju ievēroja Latvijas mežu pārstāvji no žūrijas komisijas un lūdza sagatavot pāris austiņu uztinējus, lai tos izvietotu Latvijas meža un kokrūpniecības izstādē “Iepazīsties-koks!” , kas no 2014.gada darbojas Mežaparka estrādes telpās.


2015.gada nogalē no JA Latvija saņēmām ziņu, ka esam ielūgti uz izstādes "Iepazīsties - Koks!" gada noslēguma pasākumu 21. decembrī  kā 30 000. apmeklētāji. Mums tas bija liels pārsteigums, jo, izrādās, par SMU “NOM” izstrādājumiem no apmeklētāju puses šajā izstādē tiek izrādīta liela interese. Blakus RTU būvniecības fakultātes studentu darbiem  izveidots stends, kurā izvietoti to Latvijas skolu SMU darbi, kas izgatavoti no koka. Uzmundrinājumu un paldies skolēniem  teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Latvijas Kokrūpniecības Federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss, SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, biedrības “ZAĻĀS MĀJAS” valdes loceklis, gids Kristaps Ceplis. Olaines 1. vidusskolu pārstāvēja Maira Romanoviča (SMU “NOM” ) un Evita Kristiāna Pušpure (SMU “IIKE”). Skolēni un skolotāji saņēma skaistu kalendāru un suvenīrus kā balvu par ieguldīto darbu.

Paldies jauniešiem par līdzdalību pasākumā! Nu rodas jautājums- varbūt atkal jāatsāk austiņu uztinēju ražošana?

Reportāžu par pasākumu iespējams noskatīties raidījuma “Dzīvīte” ierakstā http://www.dzivite.lv/raidijumi/show/1385/ .

Latvijas meža un kokrūpniecības izstādi «Iepazīsties - Koks!» Mežaparkā iespējams apmeklēt bez maksas. Informācija  mājas lapā http://koksirlabs.lv/ !

SMU “NOM” konsultante, komerczinību skolotāja E.Kalnbērza